Katten som föll 26 våningar

…och överlevde!


Är det ett sammanträffande att den heter Lucky?!!

fall3

Treåriga Lucky petade upp fönstret på Manhattanbyggnadens 32a våning och tog sig ut på fönsterblecket, medans matte Keri var i husets tvättstuga. När hon kom tillbaka och fick se den öppna fönsterspringan anade hon oråd, och det blev inte bättre av att fönsterputsarna på huset mittemot ropade och vinkade – och pekade nedåt…

Det var också de som tog bilderna på stackars Lucky som faller, uppenbarligen mot en säker död. John Hayes, en av arbetarna, berättade: ”The cat was on the ledge and we saw it trying to turn a corner. But there was no ledge for him to step on.”

Dessbättre kunde de så hur Lucky landade på skyddet till en grill på balkongen på 6e våningen – katters fallteknik i kombination med att grillen förmodligen ”fjädrade” och fungerade som uppfångningsskärm – räddade Lucky så väl att han med bara några smärre blessyrer på egen tass kunde ta sig från det in på balkongen!

landat3

Lucky blev snabbt berömd för detta och har fått jama sin historia på flera tv-stationer. Och hans matte har förmodligen lärt sig bättre ifråga om att lämna fönsterspringor öppna!

fall8

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Katten som föll 26 våningar”

 1. Snacka om änglavakt! Hm, ser nu att jag fått Wikis teckning lite fel i dom senaste serierna… trodde att jag kunde den vid det här laget, så jag kunde göra den på fri hand, men den är ju så konstig! Eller, UNIK menar jag förstås. 😉

  1. Jag är både konstig och unik, härliga komplimanger! *spinner*
   Det är en ynnest att få delta i hundarnas serie och du får rita mej hur du vill – det syns ju fortfarande att det är jag!
   NosPussar Wikki

 2. Man ska vara rädd om sina fyrfota vänner och inte ge dem chansen att riskera att falla ut. Därför har Madame fått nät runt balkongen så att hon kan vara där ute o titta på alla roliga saker på gatan nedanför utan att vara rädd för att falla ner tre våningar!

  1. Vi har också jättebra nät kring balkongen, och det borde alla veta att bor man högre än 5 meter över marken så är man skyldig att näta in sin katts balkong!
   Madame är en lycklig katt, det vet jag.
   TassKram Wikki

 3. Vilket fall! Ingen människa skulle nog klara det fallet, tack och lov att Lucky klarade sig så bra som han gjorde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *