Hjul-katten Caspar

Katter och bilar är inte alltid någon bra kombination, men en siames (Som räddningspersonalen döpte till Caspar) fick det hela i en helt ny rullning:casp
Genom att sätta nosen där det kanske inte var lika enkelt att dra tillbaka den, hamnade Caspar i klämma. Förbipasserande vid RAF Honington, Suffolk, larmade RSPCA, som tog katten och reservhjulet den satt fast i till Bury St Edmunds brandstation där brandmännen fick ett annorlunda uppdrag!casp1
Att hjälpa Caspar var inte det enklaste, han var rädd så han både bet och klöste. Brandmännen jobbade i mer än en timme, först med bågfilsblad. Sedan gjordes ett skydd av kartong och plast runt Caspar, så han inte skulle skadas när den stora hydrauliska plåtsaxen sattes in.casp1
Det var inte helt enkelt att balansera det klumpiga hjulet och samtidigt hålla katten lugn. Flera av de kattvänliga brandmännen fick lite repor av Caspars klor och själv undkom han slutligen med lite skavmärken runt halsen. En veterinär fick undersöka honom för säkerhets skull.casp11
Reservhjulet blev det inte så mycket bevänt med. Caspar fick pusta ut i famnen på RSPCA-s Amy Stubbs och nu försöker de hitta hans ägare. Brandchefen James Fawcett konstaterade: “We have done a number of animal rescues over the years but this was a particularly strange circumstance.”casp2
Hela artikeln finns här: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1178096/Pictured-The-cat-got-wheelie-tight-spot.html

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *