Får jag följa med till Yasuragi’n!?

kidsichinilow

Det här är Ichi och Ni. De finns på Yasuragi Hasseludden (www.yasuragi.se/) där det nu finns ett badkoncept för familjer med barn. Undrar om det finns för katter också?

lagentreut

Yasuragi är en magiskt fridfull och vacker plats, som gör dig ren både invändigt och utvändigt. Det här är ingen plats där man rusar genom duschen för att kasta sig i poolen!

När man kommer till tvagningsceremonin som inleder besöket för man instruktioner av en badvärdinna, man får en yukata (en bomullsrock) och tofflor. Ichi och No ovan har Hasseluddens egna yukatas med tecknen fuku som betyder ”tur och lycka” samt kotobuki som betyder ”sann glädje”. Den har man på sig under hela vistelsen, med underkläder eller torra badkläder under. Yukatan får man behålla som minne.

tvagningsrumsmall1

Så går besökaren till den första viktiga långsamma rengöringen, som utförs sittande på en pall: Man tvättar hela kroppen, uppifrån och ned minst 5-6 gånger. Man tvättar sig lugnt och stillsamt med små rörelser mot hjärtat. Sköljvatten häller man sedan över sig i mängder med trähinkarna, och att skrubba grannen på pallen intill på ryggen är en hedersuppgift.. När kroppen är ren är det sedan fritt fram att besöka bassängerna, spa-rummen eller aktiviteterna, och låta själen få sitt. Under tallarna utanför huset slinker inomhuspoolen ut i en utebassäng med ljuvligt varmt vatten. En kall vinterdag är det en förunderlig känsla att ligga där i utomhuskällan, med träden fulla av snö och en skimrande frostdimma över vattnet. På sommaren finns en härlig japansk trädgård att njuta av.

Om ni badar, så stannar jag i trädgården, tror jag!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *