Vad ser du i bilden?

Rara söta kattungar eller rädda katter?

pianocats
Fundera en stund!

Det här är en ”söt” wallpaperbild som finns i många versioner på internet. Kattungarna sitter gulligt uppradade på flygeln, en rätt elegant modell. Medelbetraktaren vill klappa dem och tycker flyktigt att det är ett riktigt charmigt foto. Kanske tänker man sig att dessa katter har ett vackert hem i lite överklassmiljö med god mat och mjuka sammetskuddar att sova på…

Men titta närmare!

Det är en blandad samling katter på pianot, och det är ganska osannolikt att de kommer ur samma kull. Några av dem ser oroade ut, sett från vänster har ”tvåan” bestämt sig för att inte vilja vara kvar, och ”trean” ser direkt skrämd ut. De sittande katterna med huvudena högt i högerkanten ser inte obesvärat nyfikna ut – de ser vaksamma och alerta, beredda på vad som helst. Men det som stör mig är hur smutsiga och tufsiga de verkar vara! I synnerhet de svartvita – de ser ut som typiska ”gatukattungar”, från någon bakgård. Och det skulle inte förvåna mig om det är precis vad de är – en samling hemlösa kattungar som rafsats ihop och slängts upp på ett piano för att fotografen ska få till en gullig bild…

Steget är inte långt till att jämföra med riktiga gatukattsbilder:71

b1

…man känner igen blicken på något sätt?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Vad ser du i bilden?”

  1. Sorgligt att bli utnyttjade så, det känns så fel!!!!! *morrar*
   Stöd ditt lokala katthem!
   TassKram Wikki

 1. Hejsan, när man tittar närmre så ser man att vissa är lite tufsiga o smutsiga.
  Jag är i Tunisien nu, o här kryllar det med gatukatter. O det är en jätte stor skillnad med dom katterna här o katter i sverige.

  Det verkar som att du kan väldigt mycket om katter. Så har du nå tips om gatu kattungar.
  För jag hittade en kattunge(gatukatt) i mitt trapphus o den var såklart jätte rädd, men när jag gav den vatten så drack den inte fast att det var kok hett i trapphuset men då provade jag att ge den en fiskbit o den åt katten men försvann sen. Skulle jag ha gjort något mer?
  O så hitta jag också en annan kattunge ute som var jätte tam, o jag klappade den. Är det fel?

  1. Å vad snäll du är som försöker hjälpa gatukatterna!
   Det tragiska är att det finns så många och man kan inte hjälpa/rädda alla.
   Gatukatter ute är ofta helt enkelt inte vana vid rent vatten! De dricker ur lortiga vattenpölar och ibland får de i sig mest vätska genom det de äter! Katter är anpassade i ursprunget till ökenklimat och kan klara sig på lite vätska, men inte helt utan så klart. Kissen du gav fiskbiten fick nog vad den behövde mest just då. Men vill du hjälpa gatukissarna så kanske du får ställa ut en bytta vatten i någon skymd vrå under någon skuggande buske, så det inte dunstar bort direkt, och så fylla den emellanåt. Jag ska skriva mer i ett inlägg!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *