Avlivade katthemmet hälften av katterna?

blinkandeogon

Bergslagskatten skriver så här på sin egen hemsida: ”År 2007 omhändertog Bergslagskatten 216 katter varav vi tvingades avliva 106 på grund av att många var förvildade. Några fick också avlivas på grund av sjukdom. 110 katter kom till katthemmet. Under samma år omplacerades ca 100 katter.”

De här siffrorna hoppas jag är en mardröm jag kan vakna ur? Hälften avlivade? Förvildade katter har väl också rätt till ett liv!!! Det tar bara en aning längre tid att få dem tama och sociala…. Kunde inte andra kattorganisationer ha fått chans att hjälpa katterna? Bergslagskatten verkar bara vilja hantera tamisar, inte skyggisar? Samtidigt skriver man så här på sin hemsida: ”På Bergslagskatten försöker vi rädda så många som möjligt av dessa katter. Endast de som inte är hanterbara eller mycket sjuka eller skadade får hjälp till katthimlen.”  (www.bergslagskatten.se/forvildad.html)
Redovisa siffrorna för 2008, Bergslagskatten! Redovisa ärligt!

(På ”mitt” katthem i Örebro mister INGEN kisse livet för att den är skygg eller vild. Endast de katter som är för sjuka eller skadade för att klara sig får slippa lidande och somna in – ett fåtal varje år!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Avlivade katthemmet hälften av katterna?”

 1. Det finns tyvärr många oseriösa ”föreningar” som tar hand om katter, vi har problem med sådana här i Västsverige med, och det värsta är att de snyltar på ett av de mest seriösa namn som man kan hitta vad gäller sådant, men ingen kan komma åt dem 🙁

  1. Ja sen finns det de som gör allt för sina skyggisar, som Kattstallet i Åkeshov och ”mitt” kattis i Örebro. De borde få ta katterna i stället…
   suckar Wikki

 2. Ovanstående statistik stämmer inte. Avlivningarna handlar om handräckning åt Länsstyrelsen (tidigare kommunerna) vad gäller djurskyddsärenden. Beslutet fattas av Länsstyrelsen.
  Bergslagskattens katthem avlivar endast sjuka katter. Som exempel se statistik från 2010 då 8 st avlivades medan ca 100 fick nya hem. Läs mer på http://www.bergslagskatten.se under Flik Sålda.

  1. Det har helt tydligt ändrats i den texten på Bergslagskattens hemsida sedan jag skrev detta för nästan 2 år sedan. Och jag tycker fortfarande det är lika hårresande fel! Ett katthem ska RÄDDA katter, inte vara avrättningspatrull åt Länsstyrelsen. Ett katthem ska värna om skygga och förvildade katter, som också har rätt till ett bra liv, och som definitivt går att göra tamisar av! Dessutom, om det fanns ett sådant antal avlivade katter via LST-uppdrag att redovisa 2007, har man bara ”glömt”=mörkar att redovisa de motsvarande siffrorna under påföljande år eller har man (vilket jag hoppas) slutat ta dessa uppdrag? Det är en plikt att ge varje enskild katt ett bra liv inte att ta det!! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *