Greta i morgonduschen

greta1

Hon har fått sitt namn efter Gerta Garbo, och är  precis lika vacker! Redan som kattunge svansade hon efter matte Malin in i morgonduschen, och numera tycker birman Greta att dagen är förstörd om den inte påbörjats med lite vattenplanskande!

”Hon vaknar vid niotiden på morgonen och efter några snabba matbitar ur matskålen är det dags för morgonduschen. När jag har reglerat vattentempen och ropat att det är dags så kommer hon springande med svansen i vädret och hoppar in i duschen. När hon är helt genomblöt efter några minuter så vill hon bli frotterad i en tjock handduk.” berättar Gretas matte. Som dessutom får hejda Greta som annars gärna hoppar in i kvällsduschen också! En blötläggning om dagen räcker, tycker Malin.

gretax

Denna extra katt-renlighet gör att människor som normalt är kattallergiska faktiskt kan hälsa på hos Greta och Malin utan att känna av sina besvär.

Katter och vatten är inte så orimlig kombination som många tror, t ex bengalkatter älskar oftast vatten, och många andra katter också. Det är nog ganska individuellt, precis som för människor!

(Bilder: Jan Andersson, Länstidningen Östersund)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *