Tack och lov att jag INTE är utställningskatt…

wetcatbyhawkfrostmovngshadow1

…i synnerhet inte i USA. Hör här vad en stackars katt får genomgå före utställning: (Och då är det bara pälsdelen!)

  1. First comb thoroughly which separates the coat, loosens dirt and allows full inspection of the entire cat.
  2. Wet the animal completely, then shampoo with ”Goop” (That’s right…the same product that automobile mechanics use to clean their hands!) or a similar degreaser . Most longhair breeders recommend that Dawn dish soap be used to get the Goop out of the coat. Lots and lots of rinsing is especially important with these products.
  3. Then shampoo with a degreasing shampoo followed by lots of rinsing.
  4. Next use a whitening shampoo on vans (mostly white cats) or perhaps a color co-ordinated one on bi-colors or solids. Try different shampoos until you find the right one for the particular cat. Again, rinse many times.
  5. Wash the cat again using a mild shampoo. Rinse many more times. Remember…..if you think you’re finished rinsing, rinse for another five minutes! It makes all the difference
  6. Use a cream rinse (e.g. Agree) followed by yet more rinsing. The cream rinse enhances the ”soft and silky” texture required by the CFA Standard.
  7. Comb the cat completely and allow it to air dry. do not blow dry the Shorthair cats. Comb several times as drying takes place. Or longhair: Slowly and carefully blow dry the cat with a Metro hair dryer which will dry the coat straight with little combing. A curly coat will result if the temperature is too high and the coat dries too quickly
  8. At the show lightly mist the coat with a good coat dressing which ads sheen and polish. Seaplasma or Paul Mitchell’s Seal and Shine are recommended.. Comb and clean yes prior to each ring at the show!

Sen tillkommer förståss kloklippning, öron- och ögonrengöring….

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *