Odd-eye katter finns i alla färger

…även om fenomenet beror på två olika typer av vita gener och därför är vanligast på helvita katter. Det är inte heller så att katter med olikfärgade ögon alltid har ett blått och ett grönt öga – det kan lika gärna bli olika kombinationer av grönt, blått, gult eller brunt.

Jag hittar fortfarande inte mina bilder, men via den här länken: www.flickr.com/groups/66353010@N00/ kan du se över 600 bilder på olika oddisar!

bowie

Bowie, visst är han läcker! han är dock också unik med ögon i fyra färger, här är en mer detaljerad bild:

bowie__coulour_eyes

Ibland blir bara en del av ett öga tvåfärgat, det räknas dock inte som odd-eye:

tvfrgat_ga

I Turkiet betraktas oddeye katter som rena nationalskatter och har skyddats i lagstiftning ända sedan 1917, då man i samarbete med Ankara Zoo startade ett avelsprogram för att skydda den rena turkiska angoran. Också i Japan har en odd-eye katt ett mycket högt värde.

brettonparkcottoneyejoe  Blåvit odd-eye perser
cinder_orange_gul

Den svarte

tuffingen

Cinder

scooter Scooter
born_o_lycka_af_hjortns

Norska skogskattsyskonen Born af Hjortnäs och Lycka af Hjortnäs

utkldd_oddi

…och så en vit sötnos Magic!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *