Att skriva katt på kinesiska

Katt heter MAO på kinesiska. Ganska klokt tycker jag. Man skriver det med ett tecken som ser ut så här:

katt_kinesiska  katt, eller i en ”modernare” form:  ?

Min första tolkning av tecknet var ”Till vänster är en människa som klappar katten som ligger på ett skåp”… men se det var alldeles fel! Här finns en söt film hur tecknet är konstruerat och hur man ritar det: www.expertvillage.com/video/51030_chinese-animals-cat.htm

Nu ska jag träna tass-skrift!

paintingcat

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *