Hankatten Katta som räddade sin familj

katta

Här är den stiliga och kloka grå hankatten Katta i Sysslebäck, som agerade brandvarnare på egen tass i onsdags natt! Jag kan tänka mig att han får både räkor, lax och sardin av husse och matte och småhussarna!

Familjen, som sov på övervåningen, vaknade vid halv ett-tiden av att Katta skrek för full hals. Husse steg upp för att se vad som stod på och möttes av brandrök när han öppnade sovrumsdörren. Brandvarnaren hade inte fungerat men kloka Katta gjorde det. I bara underkläderna rusade familjen ut och såg till att få Katta med. Hos grannen fick de larma brandkåren, som lyckligtvis hade kort utryckningsväg. Tack vare Kattas väckning blev det bara brandskador i köket och rökskador i resten av huset.

Nya Wermlandstidningen skriver: ”Även om Katta visade sig vara ett utmärkt alternativ till brandvarnare kommer familjen inte att ta några chanser framöver. – Nu ska det blir brandvarnare i varje rum och det ska bli bättre koll på att de verkligen funkar. Om inte Katta väckt oss hade det verkligen kunnat sluta illa. Frågan är om vi överhuvudtaget vaknat utan honom, säger Niklas och Marlene.”

Finns det någon sorts katt-hjältemedalj vi kan skicka till Katta?!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *