Katter dumpade i snödriva?

askkattorstor

För exakt en vecka sedan fick en person se en katt sittande i snön vid till Lerbäck från riksväg 50. Eftersom det var en person med hjärtat på rätta stället åkte han dit och kollade upp katten, som visade sig vara skygg och inte lät sig fångas. Den här underbara människan gav ändå inte upp, utan bekymrade sig verkligen om katten, det var ju -15 grader ute då. Han lade dit en filt och han åkte dit flera gånger med mat till den. Så i lördags på alla Hjärtans dag dök det upp ytterligare en katt på samma ställe, som dock gick att fånga och togs till Kattakuten i Skyllberg. Katten blev kallad Valentino.

imgvalentinsmall

Men hur hamnade katterna i en snödriva? Dumpade kan vara en förklaring. Man hoppas och vill inte tro att det är sant!

Valentino var mager, hungrig och verkligt törstig. Många tror att en katt klarar sig bra på byte ute även på vintern men faktum är att när allt är stelfruset så kan den törsta ihjäl. Katter äter inte snö.

imgsigge2

I måndags fångades den kvarvarande katten, som fick heta Sigge, och nu finns båda i den goda värmen på katthemmet i Gertie Gunnarssons omsorgsfulla vård. ”Sedan återstår det att hitta kärleksfulla hem för dem. Men det blir nog inte så svårt så trevliga som de är!” säger hon.

Bilderna kommer från:

Titta in på Kattakutens hemsida, där finns flera vackra missar som söker hem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *