Lämplighetstest för kattägare!

Kan det vara dags att införa ett ”körkort” för att bli kattägare? Man undrar när man läser sådana här saker:

  • Katten fick öronskabb. Lämnades in för avlivning då matte tyckte det var för äckligt att handskas med. (Är räddad av privatperson.)

  • Katten fick tre ungar. Katten och ungarna stoppades i en tvättkorg som sedan sattes igen med silvertejp. Slängdes sedan på soptippen! (Är räddade av privatperson och tagna till katthem.)

  • Katten var för fet för att kunna tvätta sig själv. Lämnades in för avlivning. (Är räddad av veterinären till katthem!)

  • Katten slängdes ut från balkongen på femte våningen. Avlivades pga för svåra skador. Polisanmält men avskrivet eftersom brott ej bevisats.

  • Ägaren tyckte det var för dyrt att kastrera katthonan. Lämnades istället in för avlivning. (Är räddad till katthem av veterinärens biträde.)

    narutohissspitbyormsqueak

Å vad jag skulle vilja klösa dessa människor!!!! Varför tänker man inte, när man skaffar kattungen/katten, att detta är en varelse som man ska ha ansvar för under hela dess liv? Ett liv som kan bli upp till 20 år långt! Som ska omfatta att man hanterar om katten blir sjuk, om man själv blir sjuk, om saker händer i ens omgivning som förändrar boende, ekonomi, familjeform, ja allting! Att oavsett komplikationer eller katastrofer, så ska den misse man tagit under sitt tak ha rätt till omsorg, mat och sovplats, kärlek och vård. Man kan inte bara kasta bort en kisses liv för att man ledsnar på att tömma toalådan???!

Hallå hela Sveriges styrande och ställande, var är ni som ställer upp för katternas rätt till välfärd?

Ni kan få börja med att skapa bättre förutsättningar för hemlösa katter med stöd i form av lokal, personal och ekonomiska medel till Katthemmet i Örebro! Kom igen!!! Befintlig personal gör ett toppenjobb med ideella medel och ideella arbetskrafter, hjälp dem hjälpa oss katter!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Lämplighetstest för kattägare!”

  1. Usch ja, vem som helst borde verkligen inte få skaffa katt! Det är mycket att tänka på och för många år man ”binder sig”! Just nu är jag inne i tänkandet, jag skulle så gärna vilja ha katt igen (mina föräldrars katt dog i somras) men måste se till att jag klarat ut allt det praktiska först!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *