Wikkis frågespalt ”Wikkis Vrå”

Jag ska bli orakel! Kunde egyptierna dyrka Bast och amerikanarna kan dyrka Dr Phil, ja då ska nu bloggvärlden får sin stöttepelare, nämligen en klok katt som heter Wikki…. Det här har jag funderat på länge, och jag tror att det kan regna in frågor till min frågespalt, som kommer att presenteras här i bloggen.

I ”Wikkis Vrå” kommer jag ibland att vara en Doktor Wikki som löser alla doktorska problem, och ibland kommer jag att vara Magic Wikki som utför underverk. Mirakel i större format fixas bara på undantag, eftersom de är så tidskrävande och oftast kräver fler än en katts arbete.

Så nu idag ska jag jobba lite på att profilera min rådgivning. Jag har redan fått in en fråga:

”Kära Doktor Wikki! Jag har en liten söt svartvit kattflicka som är alldeles hopplös på att väcka mig om morgnarna. Ibland startar hon sina morgonrace redan vid kl 4, så hon är nästan värre än skatorna. Vad ska jag göra för att få lite längre sovmorgnar?” skriver signaturen ”Trött Matte”.

”Kära Trött Matte! Du får helt enkelt gå och lägga dig tidigare så att du kan kliva upp och ta hand om din kisse. En katt är ett ansvar som man måste ta väl hand om, och katten belönar med sin kärlek om den får allt den vill ha. Plus att du kommer upp i tid till jobbet, liksom att fixa ansvaret med fylld kattskål och städad toalåda. Din katt håller helt enkelt på att fostra dig till en bra matte. Var stolt över att ha en så duktig katt.” Bästa hälsningar Doktor Wikki.

Hm, undrar vad som får mig att tro att det är min matte som skrivit detta?

Morgontass Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Wikkis frågespalt ”Wikkis Vrå””

  1. Om mornarna brukar min katt väcka mig för att jag ska släppa ut honom ur rummet. Är han utanför rummet när han vill ut, då är det mer problematiskt, för då väcker han resten av min familj, och så blir de griniga. Och jag är döv som en murvel om han inte är precis utanför min dörr (eller innanför).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *