Vilka tassavtryck gör du i livet?

Vi katter har nio liv, ni människor bara ett. Men å andra sidan är ert enda liv – om ni sköter korten rätt – betydligt längre. Vad som kommer före och efter våra liv, det kan vi bara spekulera i.

Vad en katt gör, dock, är att leva alla sina nio liv fullt ut i nuet. Vi bekymrar oss inte för i morgon och vi sörjer inte igår. Den här sekunden, när din hand smeker min päls så att det sprakar av statisk elektricitet – den är nu och den är samtidigt kvar, som känsla i din hand, så länge du finns.

För hur länge finns vi? Det är inte bara våra livstider, utan något mer finns det, något som finns kvar: Våra avtryck, tassavtryck eller andra, och klangen av våra namn, så länge det finns någon som minns dem.

_del

Den här bloggen är inte som en runskrift, beständig i tusen år. Men kanske, om det jag skriver lyckas vara tillräckligt tänkvärt, kommer ändå  någon att minnas det och mig – i natt, i morgon, nästa år. Men inte mer.

Jag har lovat att göra mjuka goda tassavtryck. Hur gör du?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *