KATTÄVLINGEN!!! Här är den!! Delta nu!!!

Så här går det till: Svara på de sex frågorna genom att använda ”Kommentar” och skriv ”1. Svaret 2. Svaret o s v” plus klura ihop något kattklokt på den sista lite besvärliga utslagsfrågan. Skriv namnet på svarande KISSE också! Obligatoriskt! (Alla missar hos varje bloggare får så klart delta.)

Tävlingen kommer att vara öppen en hel vecka tills fredag kväll den 18/4 kl 20.00 och under lördag den 19/4 kommer vinnarna att presenteras.

Lycka till och tass på er!

TÄVLINGSUPPGIFTER:

GEOGRAFI – Fråga 1: Var finns den här katten?

riga_takkatt

A) Sascatchewan   B) Riga   C) Högst upp på Globen

BIOLOGI – Fråga 2: Skriv ordet RÅTTFÄLLA med 4 bokstäver?

MATEMATIK – Fråga 3: I en buss sitter det 7 barn. Varje barn har sju ryggsäckar. I varje ryggsäck finns det 7 stora katter. Varje stor katt har 7 små kattungar. Varje katt har 4 ben. Hur många ben finns i bussen?

KULTUR – Fråga 4: Vad heter de här seriekatterna? (Ledtråd finns på seriewikin.serieframjandet.se/)

jansson1  ochbucky

NATURKUNSKAP – Fråga 5:
Om en katt väger 2 kg + halva sin vikt, vad väger katten då?

KVANTMEKANIK – Utslagsfråga 6:

Hur ska vi rädda Schrödingers katt ur lådan?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “KATTÄVLINGEN!!! Här är den!! Delta nu!!!”

 1. Alla kissarna på katthemmet deltar, de är över femtio stycken nu tror jag så det skulle bli lite mycket. Sätter min egen katt Figaro som kollektiv representant xD

  1. Riga
  2. Katt
  3. Har en känsla av att detta är en lömsk kuggfråga som jag är för dum för att räkna ut (katterna är av åsikten att jag helt enkelt är för lat för att orka räkna ut talet).
  4. Jansson och Bucky
  5. 3kg
  6. Öppna lådan och släpp ut kattstackarn? (Även här känner jag att det ligger en kuggfråga och lurar på mig)

 2. Alla ni som lämnat in svar, de är inte raderade eller så, men jag godkänner och visar dem inte förrän tävlingstiden gått ut!
  Tass på er!
  Wikki

 3. -Mrraaruuurr! *boff boff*
  -Ja, Madame, matte skriver exakt vad du säger. *klappar Madame*

  1. Riga
  2. Katt
  3. Här går våra åsikter isär. 🙂 Madame jamar o säger att katter åker inte buss i ryggsäckar! Därför är det bara barnens 14 ben som ska räknas. O kanske matte som kör. Matte säger att alla katter ska räknas o då blir det 10’990, om man inte räknar matte som kör. *mrumpf*
  4. Katten Janson o Bucky
  5. Madame jamar bestämt o säger att katter alltid väger det de ska väga, varken mer eller mindre! Matte får inte skriva nåt annat . . .
  6. Madame tycker man ske be nån av de där som matte tittar på om hjälp. Kanske han som stannar tiden i Heroes, eller nån av de där riktigt högutvecklade ’folken’ i Stargate. *mraurr!*

  -Är du nöjd nu, Madame?
  -Mjauurrr! *boff boff*
  *matte klappar madame o pustar ut*

 4. 1. Riga
  2. Katt
  3. 1372 ben
  4. Katten Jansson och Bucky
  5.4 kg
  6. Enkelt. Vi ringer bara efter karaktären D.L. Hawkings i Heroes som kan gå igenom lådor. Han får sträcka in händerna och ta ut denna stackars katt.

  Katten som tävlar är Shanti.

 5. 1. Riga
  2. Katt
  3. 9604 ben
  4. Katten Jansson och Bucky
  5.4 kg
  6. Genom att låta D.L Hawkings från Heroes ta ut den stackars katten. Han kan nämligen gå igenom väggar.

  Nu är det Dexter som tävlar.

 6. Whiskas och Whiskey kan ha kollat på varandras svar för dom svarar exakt likadant 🙂

  1. Tror vi är B) Riga.
  2. Är KATT 😀
  3. Vi fick det till 9618 ben, men om det finns en busschaufför blir det 9620. Vi antog att kattungarna var med på resan för Whiskas säger att ingen kattmamma skulle lämna sina barn ensamma hemma.
  4. Vi tyckte den lilla katten såg exakt ut som katten Janson brukade göra, men när vi kollade upp det såg vi att han hette Columbus. Hur vi än försökte kunde vi inte hitta namnet på den andra katten :/
  5. Katten väger 4kg.
  6. Det där med lådan var väldigt klurigt tyckte jag, men Whiskas och Whiskey som tänker annorlunda tyckte att det var väldigt enkelt – Stoppa inte in katten i lådan! Kanske en hund istället?, sa dom.

  Det var våra svar 🙂

 7. Hmm Riga,Katt,9618 ben,Katten jansson och Bucky,3 kg,och det går ine,man får ge fan i att lägga in katten i stålcylindern!det är ju djurplågeri,men enligt teorin så om man INTE öppnar cylindern har inte iakktagandet gjorts att katten är död,och då är den inte heller död?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *