Vill du vara katt lektion 3

KATTER SOVER

Nu har jag grundligt sovit färdigt på saken, d v s mina tankeprocesser kring denna lektion, nämligen om katters sömn. Man ska göra bra research!

Du är människa, du sover antagligen alldeles för lite eller för ”ovilat”. Vi katter sover, och då menar jag ”SOVER till 100%” ofta, när vi vill och vilken tid på dygnet som helst. Kanske är det vad du skulle göra lite oftare också: Sova när det faller dig in. Det är inte för inte som det heter CATNAP.

En vilande katt är fortfarande ett katt i full aktion – alert, vaken och totalt i sig själv, men avslappnad. En sovande katt är en katt totalt hängiven och överlämnad i drömmarnas värld, ja vandrande mellan världarna och utanför dem, och har lämnat all kontakt med den vakna tillvaron. Katten både är och inte är…

Och så har vi nattkatternas valspråk: SOV MYCKET SÅ ATT DU ORKAR LEKA PÅ NÄTTERNA!

Ta dig tid att verkligen sova! Lägg dig bekvämt tillrätta på en behaglig plats inne eller utomhus, se till att det inte finns någonting som kan störa – och framför allt se till att vilan kan vara precis hur kort eller lång tid som helst… slappna av och öva följande tanke:

JAG ÄR EN KATT. Min kropp signalerar ”dags att vila” och jag följer dess instruktioner. Det är inte alls petigt VAR jag sover, hur länge jag sover eller varför jag sover. Kroppen är trött och vill vila, då får den göra det. Dessutom precis så länge den vill. Jag är katt och jag är fri från tiden, jag är fri från måsten, jag kan komma och gå som jag vill, även till sömnen. Mina tassar är trötta, de vill sova. Mina ögon är trötta, de blundar. Min päls är tung och varm, jag andas djupt och lugnt. Jag känner hur min andning susar i nosen och jag lyssnar på mina hjärtslag och min andning. Min svans lägger sig som ett täcke runt mig, mina öron slappnar av och andningen blir allt tyngre. Jag är katt. Nu sover jag:…..

När det är dags att vakna så vaknar jag, sträcker belåtet på tassarna åt alla håll, och ägnar mig en stund åt att slicka mig.

Fångade du en dröm? Ligg kvar en stund och begrunda den. Sträck dig lite till och njut av rörelsen. Nu är du vaken, redo att fånga dagen/natten!

Tass på dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *