Höstbilder från Landet

imgb62
Ovädersmoln drar upp. Stora matte och Landetkatterna tar en promenad ändå. Kantarell-Ville använder nosen och fyra liter gula kantareller kommer med hem. Och Stora matte hittar de här:
imgb63
Helt vita små blåklockor! En hel rufs med vita mitt ibland alla de blå…
imgb64b
Sen blir det äppelpaj av gårdens speciella Sparreholmsäpplen. Här är äppelbitarna ringlade med mörk honung och ska förgräddas 10 minuter i 225 grader.

Sedan fattas bara smuldegen enligt Stora mattes o-hemliga recept:
1 dl vanliga havregryn
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
— de torra ingredienserna blandas ihop
100-125 gr extrasaltat smör
— hackas ner i mjölblandningen
— kör i mikron några sekunder så smöret blir mjukt
— rör om hastigt så det blir en smulig deg
— bred ut över de halvgräddade äpplena
Grädda färdigt i 225 grader ytterligare 20 minuter mitt i ugnen tills smuldegen fått fin färg.
Servera med vaniljsås eller mjukrörd vaniljsglass! *spinner*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Höstbilder från Landet”

  1. Mjuuuuuumsssss! Fina bilder – mumsigt recept! Vidarbefodras till matte, eller vår ”morr-morr” som vi kallar våran ”stora matte”

    Tasskram

    1. Mjau – gör det! Lovar att den där gnuttan salt gör nåt alldeles magiskt med äppelpajen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *