
Ovädersmoln drar upp. Stora matte och Landetkatterna tar en promenad ändå. Kantarell-Ville använder nosen och fyra liter gula kantareller kommer med hem. Och Stora matte hittar de här:

Helt vita små blåklockor! En hel rufs med vita mitt ibland alla de blå…

Sen blir det äppelpaj av gårdens speciella Sparreholmsäpplen. Här är äppelbitarna ringlade med mörk honung och ska förgräddas 10 minuter i 225 grader.
Sedan fattas bara smuldegen enligt Stora mattes o-hemliga recept:
1 dl vanliga havregryn
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
— de torra ingredienserna blandas ihop
100-125 gr extrasaltat smör
— hackas ner i mjölblandningen
— kör i mikron några sekunder så smöret blir mjukt
— rör om hastigt så det blir en smulig deg
— bred ut över de halvgräddade äpplena
Grädda färdigt i 225 grader ytterligare 20 minuter mitt i ugnen tills smuldegen fått fin färg.
Servera med vaniljsås eller mjukrörd vaniljsglass! *spinner*
Mjuuuuuumsssss! Fina bilder – mumsigt recept! Vidarbefodras till matte, eller vår ”morr-morr” som vi kallar våran ”stora matte”
Tasskram
Mjau – gör det! Lovar att den där gnuttan salt gör nåt alldeles magiskt med äppelpajen! NosPuss Wikki