En mycket älskad kattbok – i 55 år!

Boken är ihoptejpad, sprucken, sliten, ritad i och nedfläckad. Den är tejpad igen, när tejpen torkat och lossnat. En del av klottret i den har suddat, hörnen är vikta, sidor har riv… Det här är Stora mattes allra första kattbok, och den var också mattes, när hon var liten:
IMG_0067
I 55 år (Utgiven första gången i USA 1957) har matte och Stora matte njutit av och sparat den här boken, och som en klenod får den nu åter lindas in i silkespapper och stoppas ned i sin förvaringslåda. Älskade böcker ska ha kärlek! Precis som katter!
IMG_0069IMG_0068
Och jag ska ge er berättelsen, som nog numera bara finns här och kanske i några få bevarade böcker till, som en liten följetong framöver. Läs och njut:
IMG_0070

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *