Ibland ändrar något litet litet på precis ALLT

Jag vet inte hur SkaparKatten tänkte – ibland kan inte ens en SkaparKatt påverka vad människor gör. Men vad en människa gjorde, det påverkade i alla fall livet för en katt!

DSCNDet var den 8 augusti 2009, en het dag, och vår vän Maria ”Vimsan” uppfattade ett märkligt pip när hon på en avlägsen plats passerade en soptunna. Hon fick en chock när hon tittadesopis1 ned i tunnan – där hade någon slängt ned en ihopknuten plastkasse med fem stycken levande cirka 1 vecka gamla kattungar!!! Kattungarna mådde inte bra och tre av dem levde bara några dagar till, knappt dygnet sopis6senare somnade den fjärde in.

Men den sista kattungen var en kämpe! Med slump1matning en gång i timmen och schäferhunden Yessie som reservmamma, och med sin kompetens som viltvårdare gav Vimsan den lilla sopkatten den livschans som behövdes! Efter ett par veckor fick han också ett par lite större hittekattungar som adoptivsyskon – för att inte slumpen2tala om alla andra djurkompisar och människor som blev hans nya familj!slumpen

Mjau, vi var många som följde den lilla kattens väg till vuxen och genom åren har vi glatts åt många rapporter om hur gott liv Slumpen fick! Tänk, att han var bortkastad i en soptunna???! Älskad blev han av många, och när han häromdagen, efter ett mycket gott liv, tassade över Bron, så insåg alla vi som fick det sorgliga budet, att katten Slumpen hade betytt något speciellt för väldigt stor del av  cyberkattvärlden. slumpen3En liten, liten katt hade satt otroligt stora tassavtryck i mångas hjärtan – och sin matte Vimsan älskade han helt och rent för att hon hörde det lilla pipet och lyfte på locket på soptunnan där ute i ingenstans… Och nu vet vi så väl hur en sådan liten handling också kan betyda ALLT för en nödställd katt…

Vila i SkaparKattens Mjuka Famn, finaste vän Slumpen!

sista slu

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Ibland ändrar något litet litet på precis ALLT”

  1. Tack fina för härliga bilder på min älskade kisse som lämnade ett stort värkande hål i mitt hjärta?❤️
    Jag vet att han var tvungen att få vandra över bron och jag vet att han nu inte har ont någonstans❤️ Vilket känns väldigt tröstande❤️ Den är också väldigt tröstande att fler bryr sig om lille Slumpen?

      1. Idag fick jag ett kort att jag kan hämta hans aska?❤️ Det känns tungt så jag väntar någon dag tror jag. Jag kände verkligen er kärlek o engagemang , tusen tack från hjärtat❤️?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *