Stjärna 6 – Zaniah

Djungelspännande grön är stjärnan Zaniah och andas förväntansfullt på bud! Jag funderar på att lägga med en särskild överraskning med den här stjärnan!
06 Basc dark-light green with circles
Det är långt till Zaniah, som ligger i Jungfruns stjärnbild: 265 ljusår eller 81 parsec. (En parsec är 30,9 trillioner kilometer!) Trots avståndet lyser stjärnan starkt nog – med en yttemperatur på över 8 000 grader lyser Zaniah 130 gånger starkare än solen – nog att kunna ses med blotta ögat trots det enorma avståndet. Fascinerande, eller hur?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *