Jag drömde i natt om vårt nya katthem i Örebro

Det är ett vackert vitt hus på en kulle, med en gammal fruktträdgård som byggts in till flera nätade uterum för katterna att leka och klättra i. Ett enkelt vitt trästaket gränsar gårdsplanen från en rymlig parkering och över grinden hänger en kärleksfullt utmejslad träskylt med texten:

ÖREBRO KATTHEM
räddningsplats för katterna som glömdes bort
till minne av Blanche och de andra katterna
som längtade men aldrig fick något hem

Den grinden är aldrig låst…Grinden

På parkeringen står en rymlig vit skåpbil med katthemmets logo på sidan. Den är utrustad med allt som behövs för transport, infångning och vård av katter, som en liten ambulans. Personalen som kör den har overaller som det står ”ÖREBRO KATTHEM” på ryggen och ”Katträddare i arbete” med mindre text under.

I drömmen såg jag hur ett ljust och lättskött rum i en byggnad fungerade som veterinärrum, och intill fanns sjukvårdsutrymmena och karantänen för nyinkomna katter. En veterinär hade sin mottagning där och erbjöd samtidigt på sina tjänster i utbyte, en trygg person med känsla för behövande och rädda katter.

Katthemmet ligger omgivet av lite skyddande skog men ändå ljust, öppet och injbudande. Det är nära till Örebro och går många bussar förbi, så det är lätt för alla att ta sig dit.

Här finns flera huslängor med lite olika uppgifter: Pensionärshemmet dit några äldre katter fått komma för att bo tryggt resten av sina liv. Katt-BB dit dräktiga kattmammor kommer för att få föda i lugn och ro, och sedan ha sina kattungar växa upp i en fin barnvänlig miljö. En byggnad är tvättstuga och personalutrymme med dusch och omklädningsrum där katthemskläder och privatkläder inte blir ihopblandade. Och så själva katthemmet, en fristad och en räddning, är ljust och luftigt, med vackra rum och massor av mjuka bäddar och fyllda matskålar. Där finns också ett kontor samt en liten butik med lukrativ loppisverksamhet. Människor från hela världen kommer för att se vårt katthem…

Å jag älskar min Dröm!  Vilken tur att det är gratis att drömma i alla fall!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Jag drömde i natt om vårt nya katthem i Örebro”

  1. Mjau, matte drömmer om att hon ska bli ohemult rik, för då ska hon köpa ett hus till katthemmet!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *