Hur man sköter sin kattgräsodling

Vanlig gul havre, det är kattgräs. I påsar med Wikkikattgräs finns ekologiskt odlad havre från Mitt Landet, det ni!

Här är en repetition på min gamla vanliga odlingsinstruktion:
I vinter när det är grått och trist och inget ätbart gräs ute, då tar jag fram en gammal blomkruka, fyller den till 2/3 med vanlig plantjord och vattnar jorden. Det ska vara ungefär 5 cm från jorden upp till kanten. Så lägger jag på ett lager havre, så lite tunt tunt med jord ovanpå det, bara så att det täcker och trycker till lite försiktigt med tassen. Då kommer havren ned i den fuktiga jorden medans täckjorden ligger kvar. Så drar man en bit gladpack över, pickar små hål i den med en tandpetare, ställer alltihop i fönstret och väntar. När havrekornen spricker upp skjuter det först ut vita rötter och sedan de gröna groddarna – sedan går det snabbt och när stråna räcker upp till plasten kan man ta bort den. Sedan kan man vänta ytterligare någon dag så det får växa till sig – så kan kisse få smaka!

Katthavre är faktiskt en delikatessgrodd som du också kan äta, prova! Mums!

Fast idag har vi bakat hela eftermiddagen och kvällen till att festa på i morgon:IMG_20130222_180344

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *