Viktig fostran


Jag hoppas att barnet hade en husse/matte som förstod kattens perspektiv i detta!
(Om inte annat så kommer katt-internet att bevara detta klipp till försvar!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Viktig fostran”

  1. Mjau, katten måste trots allt få freda sig – det sorgliga är att föräldrarna (eller den som nu filmar det) ägnar sig åt att filma istället för att sätta stopp för spektaklet innan det blev så här! Fräs! TassKram Wikki

 1. Jag hoppas både att inte killen gjorde sig illa, att föräldrarna/matte/husse förstod kattens reaktion och att killen aldrig med klipper till ett djur.

  1. Mjau det ser ju – med tanke på att ”filmen” spridits som gif i cybervärlden som att föräldrarna (?) haft humor (?) eller någon tanke med att låta sprida den?! Man kan alltid hoppas det! NosPuss Wikki

 2. Usch, jag får enbart en dålig magkänsla av den där filmen! Varför står de bara och filmar istället för att tillrättavisa barnet direkt? Han måste ju ha gjort något redan innan filmen börjar för att få katten så uppretad, han sitter ju med öronen bakåt från början. Man kan bara hoppas på att föräldrarna förklarar att man inte gör så, men tyvärr har jag inga större förhoppningar när man prioriterar att filma fast de borde förstå att både katt och barnet kan skadas. Frääääs säger vi!
  *nosbuffar*

  1. Mjau den här filmsnutten borde ingå i en instruktionsfilm för fotografer också: När man ska lära sig att sluta fotografera och ingripa istället! Det är som att se när folk filmat personer i farlig belägenhet istället för att rädda dem och så är tragiken ett faktum… Plötsligt blir allt ”väldigt för sent”… Morr! TassKram Wikki

 3. Det är ju egentligen inte ungen som är dum – det är föräldrarna och alla andra vuxna i dess närhet som är de riktigt dumma. Barnet kan ju inte veta hur man beter sig mot katter om inte vuxna lär dem! Men vi tycker katten gjorde rätt som tog saken i egen tass och uppfostrade bestämt. Efter den smällen vet säkert barnet hur man ska göra och dessutom att man ska lämna katter ifred.

  1. Mjau, många barn lär sig kattrespekt med bröstmjölken på nåt sätt, andra behöver tassgripligen fostras. Men det är de vuxna människornas ansvar att se till att katten INTE ska behöva försvara sig! Så det så! NosPuss Wikki

 4. Har sköts fostran gemensamt av oss föräldrar och katterna 🙂 Vi föräldrar är med och pratar med Connor om hur man gör med katter och när han är för ”på” så börjar katterna varna och då förklarar vi att ”nu säger katten NEJ” och då slutar du. Någon gång har han fortsatt och då har klorna åkt fram och katterna har daskat till Connor. Då är vi med och förklarar även då varför katten gjorde så och att Connor skulle ha slutat när katten sa nej och så vidare. Kan säga att det gått in väldigt bra och oftast är Connor och katterna bra vänner 🙂

  1. Får tillägga att som i filmen har det ALDRIG varit. Vi har alltid hindrat i förväg om vi sett att Connor varit nära att slå till katten, precis som vi gör om vi ser att han ska slå en mänsklig kompis. Daskarna Connor fått av katterna påminner mer om hur en vuxen katt daskar till en kattunge som ska lära sig nåt.

   1. Mjau, och oftast daskar vi ju till med tassen utan att sätta ut klorna först. Hjälper inte det så kommer klorna nästa gång, men då har vi ju faktiskt varnat! Barn som lär sig den konsekvensen lär för livet! NosPuss Wikki

  2. Tänk vad föredömligt ni hanterar Connors kattfostran, det är klokt! Han lär sig respekt och empati, men med konsekvens och tydlighet. Det kommer att göra honom till en bra person! 😉
   NosPuss Wikki

 5. Matte låter illa! Filma istället för att säga ifrån till ungen är korkat och ansvarslöst. Men kanske tänkte de tjäna en slant på det, finns såna tävlingar på Tv

  1. Mjau men allt sådant i tävlingväg som får människor och djur att fara illa, det är omdömeslöst och borde hindras! Morr! TassKram Wikki

 6. Leon har inte riktigt fattat vad ett barn är för något ännu, han gömmer sig gärna för dem. Och ska jag vara riktigt ärlig så har fatiskt inte jag heller riktigt fattat vad ett barn är. De ser ut som små minivarianter av husse och matte. Vissa kan gå, en del kryper och andra bara ligger. De barn som har varit hemma hos matte och husse är snälla. Först när de kommer så gömmer jag mig en kvart eller två under soffan för att vara på den säkra sidan. Men sedan så är det ett mycket spännande skosnöre som dinglar utanför soffan och det måste jag ju undersöka!
  När det kommer barn hem till mig så visar alltid matte och husse barnet hur det ska göra för att jag inte ska bli rädd. Om barnet sitter på golvet eller på soffan så kan jag till och med ibland, om jag känner mig jättetuff den dagen, nosbuffa lite på dem! Men bara försiktigt!
  Det är klart att matte är bra och sådär, men husse är mycket bättre på att visa barn hur de ska vara med mig. Husse har liksom fattat grejen med att förklara saker och ting för ett barn ur ett Andra Sakers perspektiv kan man säga. Fast matte är ju bra hon också. Fast på ett annat sätt liksom.
  Vet du förresten att matte inte är lika ledsen längre? Det är bra. Men hon är fortfarande ganska arg. Det är husse med. Men inte på mig som tur är. Trots att mattes stora blomma i köket har blivit ganska så söndertuggad under helgen när matte var bortrest. De kan ju inte veta med 100% säkerhet att det var jag som gjorde det. Det är ju inte så att det finns en åtelkamera installerad i köket. Även om jag hörde matte mumla om något sådant i morse…

  1. Mjau, vi har kommit fram till att åtelkamera eller webkamera kan vara väldigt användbara ibland – som till att övervaka skyggisar när de rör sig ute på egen tass ibland! NosPuss Wikki
   PS. Jag tycker det låter som att ni har ett utmärkt par människor som har god förståelse för en katts behov av blomtuggande! <3

   1. Husse har mycket större förståelse för mitt enorma behov av att tugga på mattes före detta jättestora blomma i köket. Matte tycker att det vore bra med lite vår snart, så att hon kan sätta ut blomman på balkongen där risken för obevakade kattatackar är mycket mindre. Jag vet inte jag.

    Jo en sak till, mattes syster har tydligen en liten liten minimänniska. Det hade hon inte förut när hon kom på besök. Men nu har hon det. Jag tycker mycket om den där lilla minimänniskan, brukar nosbuffa på den och så. Men det är jobbigt när den är ledsen, inte ens en nosbuff från mig verkar hjälpa. Konstigt. Vad Leon tycker om denna minimänniska vet jag inte. Leon är mest sur. Men det är klart, han är ju en gammal gubbe typ.

    1. Mjau Andra Saker, Leon lär sig nog att gilla minimänniskan också – vänta bara tills den blivit stor nog att sitta i en stol och kasta ned matbitar på golvet! <3
     Jag kan ang blommor annars rekommendera Wikki Kattgräs som de flesta missar gillar…
     Husses mamma har frågat oss om minimänniskor men matte säger att det får allt vänta ett tag!
     NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *