Alldeles nygroddigt

IMG_3283
Här växer mitt och Novas lördagsgodis! Världens godaste kattgräs, av ekologiskt odlad havre från Landet! Groddarna har just kommit upp cirka 5 cm och växer massor på bara en dag, när de väl kommit igång. Det vita luddiga på bilden under är inte mögel, om någon skulle tro det! Utan det är de allra finaste rottrådar som havrekornen skjuter ut!
IMG_3282
Längst ned till höger ser man det magiska med havrekornen: De har liksom en upp- och en ned-ände! I den ena änden kommer grodden, det gröna ut, och i den andra kommer rottrådarna vindlande som ett mini-spindelnät. Visst är det vackert?!!

Om du vill ha en påse Wikkis kattgräs (Jag har lite kvar!) som räcker till 3-4 omgångar i en blomkruka, så jama ett mail till bloggkatten@hotmail.com – de kostar 20 kr + 5 kr porto, men slanten går som ni vet till katthjälp direkt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Alldeles nygroddigt”

  1. Men ÅÅÅÅÅH! Dumma matte! Hon har trott att hon har övervattnat gräset varje gång, så att det börjat mögla, och eftersom det s.k. ”möglet” troligen inte var bra för oss har hon slängt odlingen. Nu ska vi genast visa henne hur det EGENTLIGEN ligger till, och så får hon allt snällt leta fram havrefröna… Ha en riktigt trevlig helg! Kurr och burr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *