Det frös till is omkring mig

död

Det frös till is omkring mig
Det tystnade allt som var
När hoppets glöd trampas ut
När inget alls finns kvar

Ett liv så lätt att släcka
En katt bara en skygg katt
Inget värde, inget att skydda
Varför blev det så kallt

Så många värnande händer
Så många hjärtan som brann
Varma väntande hem till var katt
de fanns –  men allt bara försvann….

Det var 14 katter på Vargön
och samlade många som ropade ”NÅD!”
Att liv skulle vinna över paragrafer
ville ingen inspektör lyssna på…

Kanske en enda Vargö-katt är kvar
Och jag hoppas en hög grad av skam
plågar hjärtat på den som dömde
blott vad prestigen tvingat fram

Om ändå NÅGON av alla lyssnat
hade gett hoppet lite rum?
Men Tretton liv släcktes helt självtillräckligt
för lagen är blind och stum

– – –

Nej det fanns ingen rad i beslutet
för medlidande till en rädd och skygg
Det fanns inget kryssat i rutan
”LEVA kvar räddad och trygg!”

 

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Det frös till is omkring mig”

 1. Det är så över måttan sorgligt det som hänt i Vänersborg. Någon som ser sin prestige gå förlorad om man går hittekatternas vänners väg. Som inte vill lyssna på dem som vet hur man hanterar en skygg eller blyg katt. Som inte vill läsa andra studier än den enda man stödjer sina beslut på. En studie som hittekatternas vänner, efter kontakt med författarna, vet att inte ens författarna drar den slutsats av som länsstyrelsens bödlar anser sig kunna läsa in i den. Som hävdar att det räcker med en enda studie, trots att det i all vetenskap är klart fastslaget att en studie är ’ingen studie’. Det krävs minst 2 välgjorda studier för att man ska kunna dra en slutsats. Det vägrar den mest inbitna inspektören, som hävdar sig ha högskoleutbildning på hög nivå, att erkänna.

  Varför ställer man inte krav på den som ska göra en bedömning av en katt att den kan någonting om oss katter? Inte driver ett hundpensionat och sätter katter i burar som inte är anpassade för oss. Ingenstans att hoppa upp, ingenstans att gömma oss för att sova. Och om vi då visar att vi är rädda och stressade av det du, grymma människa, utsätter oss för, då döms vi omgående till döden.

  Hittar du en hemlös katt, meddela inte länsstyrelsen. Vi kan dö utan deras hjälp, men överleva kan vi bara om du hjälper oss till ett katthem med No-kill policy. När du väljer att stödja ett katthem, kolla hur deras stadgar ser ut. Vill de bara hjälpa knäkatter, tänk en stund till och se om det inte längst in i ditt hjärta finns någonting som säger att det är oss, de mest utsatta du egentligen vill hjälpa och ge din hjälp till dem som verkligen vill föra vår talan och ge oss ett gott hem även om vi inte springer dig till mötes med svansen upp. Det är vi som behöver dig mest.

  SkaparKattens frid över er 14 små vänner som inte finns hos oss mer! Må Hin Håle hemsöka dem som sände er i döden.

  Idag är vi så ledsna och besvikna på människosläktet, den del som stavas Djurskyddsinspektör i Västra Götaland.

 2. fäller en liten tår för dessa små liv och ger den varmaste av alla kramar till katthemmena och människor som bryr sig,då slipper alla dom små gå samma öde till mötes allafall

 3. Man skäms i dag över vad vissa beslutsfattare är kapabla till. Dessa katters liv hade inget värde. Dom blir slängda på soptippen, som en påse ruttna tomater. Trots att dom alla hade väntande hem, och chansen till ett fortsatt liv. Vad drev denna djurskyddsinspektör till detta beslut. Det får vi aldrig veta, får väl aldrig förklaring på det. Men jag tycker inte att titeln DJURSKYDDS inspektör passar. Inte djurskydd att avliva katter utan grund. RIP små kissar som aldrig fick en chans. Skaparkatten ger er ett liv, som vi inte förmådde

  1. Mjau, i SkaparKattens famn – men för att be oss som är kvar att kämpa för alla dem som ännu lever! TassKram Wikki

 4. Andra Saker vet ännu inte något om detta. För matte vågar inte berätta för henne. Hon är ju så liten ännu, och har fått bo hos matte sedan hon var 6 veckor gammal. Andra Saker fyller två år i juni säger matte. Ni förstår ju själva, det är svårt att berätta något sådant här hemskt för en ung och naiv liten kissekatt.

  Det är annat med mig, jag vet mer. Jag är äldre, kommer från ett mycket hårt liv i en koloni och har sett mycket i mina dagar. Matte har försökt att berätta detta hemska för mig idag flera gånger, men jag ville inte höra henne säga det, så jag väste till lite och backade in i mitt hörn i stället. Det gör jag inte så ofta nu längre, men idag gjorde jag det. Jagf såg i hennes ögon att hon var ledsen, och förstod på en gång att något var väldigt väldigt fel.

  Kanske blir det jag som får berätta detta hemska för Andra Saker, jag tror inte att matte orkar mer nu faktiskt. Hon bara gråter.

  1. Leon, du som är en mogen och erfaren katt får nog vara försiktig så att du inte skrämmer Andra Saker – ni är ju trots allt inne i trygghet hos matte! Trösta matte med att hon har ju i alla fall gjort en högst väsentlig skillnad genom att räddat er! Tänk om alla människor fick den unika och givande erfarenheten, det att hjälpa en skyggis att hitta ut till livet och glädjen att dela det med en egen människa! Det är många besvikna och sorgsna människor vi måste ta Tass om idag och hjälpa upp på barrikaderna på nytt för att kämpa fär nästa hemlösa katt, och nästa och nästa! För de är många och de behöver oss! TröstNosBuffar! TassKram Wikki

   1. Psst, Wikki, Leons och Andra Sakers matte har räddat många fler än dem. Det har vi fått höra genom den stora djungeltrumman. En Mycket Viktig Matte har de. <3

    1. Mjau, det var spinnande att veta – och jag bugar mig som alltid för dem som – likt er matte! – öppnar hjärtat för dem som behöver det mest! *tasshonnör* NosPuss Wikki
     PS Jag älskar Andra Sakers namn… Det är så poetiskt!

 5. Hej Wikki!
  Så rörande och fint skrivet om detta (och inte enda)
  fruktansvärda övergrepp och mord på försvarslösa djur/katter som inte har gjort något ont. Skulle gärna vilja lägga ut på Remingtons kattlyas facebook-sida om det är OK? Även på KKS facebook. Detta måste spridas! Alla måste få veta!

  Vänliga hälsningar
  Christina KKS Löddeköpinge
  Ansvarig för katterna under Christinas katter
  http://www.kks.nu/katter/christina/katter_christina.html
  Ansvarig för Remingtons kattlya
  http://www.kks.nu/katter/christina/Remingtons%20kattlya.html PG 160 69 09-8

  1. Varsågod och sprid vidare! Gärna med länk till Wikki-bloggen! Ju fler vi länkar samman av oss katthjälpare, ju bättre! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *