Vi får inte ge upp!

”The shelter said he was unadoptable due to only having one eye. So I adopted him.”
adopt 1
NU mer än någonsin behöver vi strida för våra mest värnlösa:
De skygga och hemlösa katterna! Ge inte upp!
NU mer än nånsin behöver vi gå samman och visa att vi är medvetna, professionella och kunniga KattHjälpare, värda att lyssna på! Höj rösten!
NU mer än någonsin ska vi visa att vi har RÄTT:
En rädd och ”vild” katt kan bli den FINASTE av knä- och kelkatter –
bara den får chansen att LEVA! Låt oss kämpa för LIVET!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Vi får inte ge upp!”

 1. jag skulle gärna berätta hela historien om min älskade pepsi till denna människa som beslutade om avlivningen av dessa kissar
  han är det perfekta exemplaret på den räddaste och skyggaste katten man kan tänka sig.
  en lång historia kort…när jag träffade honom ute första gångerna fräste och morrade han om man gick mer än 10 m ifrån honom
  1 år senare låg han och sov på min mage eller under min arm varje natt han som inte gick att rädda,sällan har man sett en så kärleksfull katt som som pepsi till slut blev,han var som min skugga som följde mig överallt
  tyvärr blev hans tid i min famn alltför kort,livet där ute i flera år tog ut sin rätt och jag var tvungen att låta honom gå över regnbågen för några månader sen,saknaden är enorm
  ett liv är alltid värt att kämpa för,oavsett hur det har sett ut

  1. Mjau, frid över din Pepsis minne och må han vila trygg i SkaparKattens Mjuka Tassar!
   Men Pepsi är ett fint exempel på hur så många katter, bara de får chansen, kärleken och omsorgen, finner både trygghet och glädje i mänsklig kontakt och blir HELT tama, ja nästan supersociala! Vi i katthemsbranschen ser mängder av bevis på det. Man undrar bara varför myndigheter har så toksvårt att lyssna på det!!! Ett LIV är alltid värt att strida för!
   NosPuss Wikki

 2. Jag förstår inte varför de inte lyssnar. Vi är många katter som är levande bevis på att skyggisar kan få ett helt underbart liv bara vi får chansen. Mig fick man inte heller gå nära och än mindre röra under en lång tid, det allra bästaste som finns nu är att ligga i mattes knä/på hennes bröst och borra in nosen i hennes hals. Jag skulle aldrig vilja byta ut mitt nuvaranade liv med mina älskade småbrorsor som jag älskar att gosa och busa med eller min bästaste matte. Här gråter vi när vi tänker på att hade de fått som de velat hade jag aldrig fått uppleva det.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, exemplen och bevisen på det är så många. Konstigt att man blundar så intensivt för det! NosPuss Wikki

 3. Vi undrar varför myndigheterna inte vill läsa ny forskning om oss skyggisar som visar att vi faktiskt inte alls lider om vi får komma in. Varför skulle vi tycka att det är stressande att få mat, en trygg plats att sova på och värme? Vi lär oss hur vår människa agerar och då känner vi oss trygga. Men det är väl för enkelt – eller är det för dyrt att överlåta oss på katthem????? Katthem där det finns människor som lärt sig hur man hjälper oss att förstå hur ni på två ben fungerar och att de allra flesta av er faktiskt är snälla och vänliga mot oss. Alla kanske inte älskar oss, men ni gör oss inte illa.

  Matte funderar på om man ska mailbomba Jordbruksverket med modern forskning om skyggisar och TNR. Länsstyrelsen (i alla fall den i VG) har valt att gömma sig bakom verket istället för att agera som tänkande individer. Om vi kan få Jordbruksverket att läsa, lära och vidarebefordra ny kunskap kanske även de mest stelbenta och prestigefyllda lst kan få upp ögonen för att det finns en ny sanning.

  SkaparKattens frid över alla som tvingats över Regnbågsbron utan att ha varit sjuka eller svårt skadade. *snyft*

  1. Mjau – vi ska höja tassen och sprida Kunskap och Förståelse – vi ska fortsätta kampen för rätt till Liv! Heja matte! NosPuss Wikki

 4. Wikki….matte bara gråter och jag vet inte vad jag ska göra. Något har hänt och det är inte bra. Leon ligger och sover på sin trygga lilla filt i sitt lilla hörn under mattes sang. Han var väldigt väsig igår av sig tyckte jag, men det är bättre idag. Jag vet inte vad jag ska göra, hur tröstar man matte? Hon får ju nosbuffar och så. Men jag är ju faktiskt ingen knäkatt direkt, det har jag aldrig varit och kommer nog aldrig att bli. Är lite mån om integritet kan man säga.

  Jag tycker inte om när matte och husse är ledsna, det gör mig så orolig. Jag ska försöka att vara snäll och inte tugga på mattes blomma i köket, men det är svårt för den är ju ganska så smaskig och så är det roligt att leka med blombladen.

  Varma tassningar från Andra Saker

  1. Andra Saker: Jag tror matte blir glad om du tassar lite på hennes blomma! Jag tror att hon blir glad om du LEKER och visar henne igen och igen skillnaden mellan lyckan att få finnas på sina egna villkor och LEVA, jämfört med de katter hon sörjer att de inte fick den chansen! Det är skillnaden mellan mattar som din och min, och alla de andra människorna som inte bryr sig! Leon och du har så mycket att glädja matte med – så busa så mattorna ligger i skrynkelhögar, och puffa runt saker, lägg bästa busmusen i hennes skor eller i badkaret! Matte kommer att le igen och trösta sig med att ha gjort rätt sak: Räddat er! Det är stort…
   Och så puffar vi våra människor att fortsätta kämpa för våra medkatter! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *