Djurplågeri i förlängning – morr!

Jag anser att Länsstyrelsen är medskyldiga djurplågare i fallet med Falkenbergskatten som HN skriver om!!!! Visst, jag tycker ibland att Länsstyrelsernas djurinspektörer har alldeles för bråttom att omhänderta (Och tyvärr avliva!) katter – men i Falkenberg har en stackars katt gått med öppna sår I ÖVER ETT ÅR utan att ha fått veterinärvård för dem, och när detta uppdagas av djurskyddsinspektionen fortsätter de lulla runt som en flock handlingsförlamade zombies och hotar vagt med böter. Genom att inte OMGÅENDE ha sett till att aktuell katt kom till behövd veterinärvård anser jag att dessa tjänstemän/kvinnor själva har ett överfört ansvar för fortsatt kattplågeri!!! De gör inte sitt jobb: Att SKYDDA DJUR!

”Nu skärper länsstyrelsen tonen mot den kattägare i Falkenbergs inland som inte tagit sin såriga katt till veterinär. Om katten inte får vård eller avlivas så krävs mannen på vite.” berättar tidningen, och jag ryser ända in i själen! Skärpt ton, vad hjälper det mot en människa som nonchalerat sina katters behov i mer än ett år?

Sista veckan i november fick han 7 dagar på sig att ta katten till vård. En HEL MÅNAD senare görs kontroll och då har  INGET HÄNT. Medvetet har alltså mannen OCH djurskyddsinspektörerna låtit katten lida EN MÅNAD TILL! Ingriper dessa myndighetspersoner nu? NEJ, enligt min meing, man låter katten gå kvar med sina oförändrade sår!!!! – det skrivs bara ett tamt hot om vite om han inte inom två veckor låter veterinär undersöka katten och ge den behandling som bedöms nödvändig, alternativt låter avliva den. YTTERLIGARE 2 VECKORS PLÅGA!!! Ofattbart!

I andra fall där katter möjligen har en lite smutsig kattlåda kan man minsann omhänderta ett helt lass på en kaffekvart – men vad är det för fel på dådkraften i Falkenbergs myndighetskår??? Så mycket lidande och tid det hade sparat om katten redan vid FÖRSTA INSPEKTIONEN körts till veterinär på ägarens bekostnad och så hade Länsstyrelsen kunnat återgå till sin pappersproduktion*…

SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT GÖRA NÅGOT?
sikte
* D v s att producera beslut som ingen följer… HN tillägger: ”Länsstyrelsen skriver också att om beslutet inte följs så är man som tillsynsmyndighet tvungen att ta till ytterligare åtgärder – då kan det bli fråga om att katterna i huset tas om hand och deras ägare får djurförbud.” Vad väntar man på? Solförmörkelse?

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Djurplågeri i förlängning – morr!”

 1. Jag sitter här och läser tillsammans med två välmående pälsbollar och skäms för myndigheters inkompetens. Jag funderar starkt på att som en sköldpadda dra in huvudet i skalet och stanna där. Jag orkar snart inte läsa om alla vidriga beslut som fattas eller inte fattas. Men så ska man väl inte behöva tänka, eller hur??
  Ledsna hälsningar från Raggisarnas matte.

  1. Mjau – det vore ju bättre om man visste att en sådan myndighet kunde fatta KOMPETENTA beslut! Beslut som skyddar, hjälper och förbättrar! Som det nu är det bara frågan om att missbruka sin makt och rida på paragrafer. Humanitet, empati och service ingår inte i paragraferna! NosPuss Wikki

 2. När husse blir arg på både hur djur och människor blir illa behandlade av myndigheter så brukar han morra framför datorn. Sedan brukar han komma på att vi är här (och att Strindis var här) och att vi kanske blir rädda. Och då brukar han förklara för oss vad han är arg på. Då brukar han säga att myndighetsgubbar och gummor saknar flekselebiletet (eller nåt sånt, det är ett sånt svårt ord att vi inte kan stava till det) och omdöme att fatta egna beslut för vad som är bäst just då. Dom är så inkörda i alla paragrafer och lagar och är så rädda för sin arbetsgivare att dom inte vågar stå upp för det som är rätt. Eller så är dom bara dumma i huvudet säger han *fnissar lite*. Sedan så måste han ordna en kopp kaffe så att han lugnar ner sig.

 3. Ska man kunna fatta kompetenta beslut måste man vara öppen för att lära sig och dessutom inse att kunskap har en halveringstid som är kort. Därför måste man hela tiden lära sig mer och mer. Det som var sanning för 20 år sedan är en lögn idag. Men konstigt nog lever myten om hur det går att hjälpa skygga/blyga katter seglivad. Likaså att alla katter är kelmaskiner och älskar att rusa fram till okända som klampar in i reviret. Tanken är ju så dum så………. vet inte ens hur jag ska förklara hur dum den är.

  Kan de inte bara sitta på sina kontor och bläddra i papper, istället för att ge sig på dem som försöker hjälpa alla stackare som inte fick det bäst från början eller som bara blev övergivna. Gör något åt alla dem som struntar i att ta sin katt till veterinären, inte ser till att de har det rent och varmt och är mätta. Alla som inte gör något för att en stackars honkatt ska slippa 3-4 kullar varje år till dess hon dör av utmattning. Hjälp dem som försöker hjälpa katter genom att mata dem så katterna kan få bli del av ett välskött TNR. Men det tycks de inte kunna hantera och bokstavskombinationen TNR är väre än ett rött skynke för en tjur. Och det här sysslar de med betalda av våra skattepengar. Djurhemsföreningarna får minsann inte en krona utan får kämpa med näbbar och klor för att få in pengar för att ta hand om andras problem.

  1. Mjau, dessa DJURSKYDDSinspektörer har fulltsändigt missuppfattat sitt värv – eller också är det dags att omtitulera dem? ”DJURUNDANRÖJARE/PARAGRAFTÖJARE”?
   Jag håller helt med dig: Deras syfte bör vara att stödja och organisera alla som har djur så att alla djur far väl, har bra liv och inte lider.
   Och de har helt missförstått att ”Inte lider” skulle vara synonymt med ”Är döda”!
   Men det handlar om makt, prestige och gamla klichéstereotyper i betraktandet av djuren. Lantbruksdjur har blivit någon sorts keldjur och katter har blivit ohyra. Visst är det märkligt att många saker i djurlagarna är ORIMLIGT men ska efterlevas? Att ingen vågar säga att här har vi felkonstrueerat lagen för den stämmer inte med naturen! Naturens lagar är ju ganska orubbliga!
   Vi som jobbar i kattsvängen ser att TNR är bra, men det är som ett rött skynke för ”kattutrotarna”. Men lyssna på kattorganisationernas experter? Nej hellre lyssnar man på egna experter även om de är experter på kor, inte katter!

   Matte, var är vår Novalucol, jag får sura uppstötningar och det beror inte på pälsbollar!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *