Och Lucas…

luTårarna vill inte ta slut idag: Trion har förlorat sin chokladpralin Lucas!

Man kan undra hur det kommer sig att en vaccinerad katt blir så sjuk i kattsnuva att det inte går att häva infektionen – har våra virus i landet utvecklats till resistens eller vad händer? Jag undrar oroligt!

Jag och mattarna har med förtjusning följt Lucas, Issy och Gabriels upptåg tillsammans med matte, och njutit av alla vackra kärleksfulla foton! Nu sänder vi tröstspinn till er!

Lucas står framför SkaparKatten med intensivt slående svans. Han är upprörd: ”Vad i all världen gör jag här? Jag ville stanna hemma hos matte! Om det nu fattades en  chokladboll med svans i Katthimlen, så kunde ni ha fått ett recept istället??! Eller???!” Kattänglarna sätter sig lite försiktigt avvaktande i bakgrunden, men SkaparKatten lägger sig lugnt framför Lucas, tar honom i sin Väldiga Tass, ser honom i ögonen och jamar: ”Lucas, allt som sker det rår inte ens SkaparKatten över. Men när din kropp blev för sjuk så kallade jag på dig, hit till den Eviga Friden, dit alla katter kommer. Det kan inte ändras. Ge din själ ro nu! Du vet hur lagen om katters liv är: De varar till fullo från början till slut, oavsett längd. Men du har all din mattes kärlek med dig nu, och du kan när du vill smyga tillbaka och hälsa på henne… Det är inte säkert att hon ser dig, men hon kommer att känna när du tassar förbi!” Det skimrar till kring Lucas, allt sjukt och febrigt i honom liksom glider loss, som en avfälld vinterpäls, och han andas fritt och djupt, och får något rofyllt i blicken. ”Men” säger SkaparKatten med ett milt spinnande, ”återkom gärna om chokladbollsreceptet. Det är troligen himmelskt!” Lucas kan inte låta bli att le, och Änglakatterna fnissar lite försynt. ”Det är fullbordat!” viskar de. Men Lucas skakar lite huvudet och ser på SkaparKatten. ”Sade jag chokladbollar? Jag menade ju köttbullar!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Och Lucas…”

 1. Tårarna strömmar ner hos oss här. Våra tankar och helande spinn går till Lucas familj. Men både lilla Lucas och Strindberg har det bra nu hos Skaparkatten.

 2. Så sorgligt det är varje gång en liten kisse inte klarar sig. Många av oss vet vad det innebär att förlora en vän och vi tänker på matte.

  1. Mjau, visst är det så: Vi vet hur det känns och vill så gärna trösta… Men sorgen bär man ändå ensam – dock är delad sorg lite lättare att bära! TassKram Wikki

 3. Men vad är det som händer?
  Matte blir alldeles ledsen i ögat när hon läser, ännu fler katter som lämnat sina människor.
  Men vi hoppas att de träffar Askur där på andra sidan bron, han kommer att sköta om dom

 4. Det är verkligen trist och sorgligt. Visst tror man att ens älsklingar är skyddade när man vaccinerat dom. Båtsman fick ju en dålig reaktion på sitt vaccin(även hans syskon) så han är smått snuvig ibland men det är nog mer kroniskt. Är lite orolig att det som Ullviva har är kattsnuva, för det kan visa sig som infekterat tandkött. Men hon visar inget annat. Så jobbigt att vänta på besked.

  Tröstande tassekramar till Lucas Matte <3

  1. Mjau, det verkar vara allt vanligare att katter också får reaktioner på sina vaccin, och det är märkligt att det inte utreds hur säkra vaccinen är! För när man kostar på sin katt vaccin förväntar man sig ju en trygghet! Håller tassarna för Ullviva! NosPuss Wikki

 5. Men vad är det för dag? Så här många ska inte kallas hem till SkaparKatten i förtid. Skärp ihop dig nu, SkaparKatt! Låt alla våra kattkompisar leva hela sina liv och ta inte hem dem så unga.

  Vi skickar tröstespinn till alla som blivit kvar på den här sidan Regnbågsbron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *