Dåååålig nätfiskning

Jag har aldrig affärer med Blocket. Jag är ju bara en katt som bloggar! Ändå får jag skumma mail från en adress som utger sig för att vara annonssajten Blocket och som erbjuder mig en återbetalning av 340 kr bara jag lämnar mina kontouppgifter igen!?!!

Den som går på sådant här måste vara ovanligt korkad!

BlocketlogoMailet börjar så här:
”Hej, I enlighet med våra användarvillkor samt med målet att förbättra kvalitén på de tjänster vi erbjuder våra användare, förbehåller Blocket.se sig rätten att regelbundet kontrollera giltigheten för de uppgifter som använts för transaktioner genomförda på Blocket.se. Vi har uppmärksammat att ditt kort, vid din senaste transaktion, debiterades med ett extra belopp på 340 kr. För att få tillbaka detta belopp ber vi dig att klicka på följande länk och åter mata in de betalningsuppgifter som använts vid transaktionen på Blocket.se”

Sedan kommer en länk som heter ”Åter mata in de betalningsuppgifter”, jag vrider mig av skratt! Jag ska nog mata dem med nåt ur kattlådan! Tass på er!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Dåååålig nätfiskning”

 1. Matte fick också ett sånt mejl och hon tyckte med att det var konstigt. Men de har ju skrivit första texten väldigt bra och rätt, det är på slutet med länken som de strular till det 😉
  Även adressen var ju lik deras(Matte har hjälpt sin pappa med blocket annonser ngn gång)

  1. Mjau lilkaså finns ett mail från Skatteverket där man ska lämna konto för sKATTeåterbäringen! *fniss* TassKram Wikki

 2. Jaaa,visst är det dumt…
  Har fått flera stycken 🙁 *Grrr…Anmält till blocket som de önskar,dock inte Polisen ännu…
  Har självklart INTE ”gått på detta” …

  //NosPuss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *