Dalai Lamas cat

Jag funderar på att läsa en ny bok:
Boken börjar med berättelsen om hur Dalai Lama räddar den lilla kattungen utan namn från att dö, när den tagits för tidigt från sin mamma. För allt liv är ju värt att rädda. ”For all of us with consciousness ouor life is very precious. herefore, we need to protect all sentient beings very much. Also, we must recognize that we share the same two basic wishes: The wish to enjoy happiness and the wish to avoid suffering.” Jag hopppas att jag kan lära mig något av boken och detta, som jag kan föra vidare till andra människor och medkatter! Och i synnerhet till dem som råder över utsatta katters liv…

Det finns i boken många begrundansvärda saker – så det kommer nog att bli en långsam och eftertänksam läsning! En mening som fastnat i min katthjärn”Why should His Holiness not have a cat – if, indeed, ”having a cat” is a correct understanding of the relationship?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Dalai Lamas cat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *