Tasse är inne! Wikkis hedersmedalj till Vladimir!

Igår kväll nåddes min blogg av en viktig kommmentar: ”Bandyv 29 Han är här”! Det gällde rymlingen Tasse som försvunnit från Puckgränd i Hägersten och nu siktats i grannkvarteren inte alltför långt borta. Snabbt tassade jag iväg meddelandet till Tasses kontaktperson på Stockholms katthem och fick raskt därpå veta att hon körde i rallyfart med en drop-trap i bakluckan på väg till platsen där Tasse befann sig. Tasses matte var också larmad.
Nu är han nog lika trött som när jag träffade honom på katthemmet i slutet av maj… Nu har det efterlängtade meddelandet kommit: Tasse gick i fällan!

Så här skriver Tasses infångare:
Ville bara berätta om en underbar man jag stötte på i går. Han heter Vladimir och bor i en villa i Västertorp, något kvarter ifrån där Tasse försvann. I går kväll gick Vladimir ut och rökte på altanen när han får syn på en katt han känner igen från olika efterlysningslappar. Han hade även tidigare pratat med Tasses husse och matte när de var ute och letade och erbjudit dem att få sätta ut mat på hans tomt.. Snabbt beordrar han sonen att mata katten med bacon medans han försökte googla fram telefonnumret till Tasses familj. När han inte lyckades med det googlar han på Tasse och hittade Wikki-bloggens text om Tasse.  När han inte lyckades få kontakt med katthemmet eller polisen skrev han ett meddelande till Wikki att Tasse finns hos honom.

Jag satt i en buske på andra sidan stan och försökte fånga in en annan katt när jag fick sms från Wikki om Tasse. Ringde Tasses matte direkt och precis då står Vladimir i hallen hos dem! Gentlemannen hade åkt till Tasses adress och ringt på alla dörrar tills han hittade husse och matte för att hämta dem med bilen..  Eftersom jag inte sett så mycket som en katt-svans där jag satt, packade jag ihop drop-trapen och åkte till Västertorp i stället. Vladimir var fantastisk, vi minerade hans tomt med fällor, han bjöd på kaffe och kakor, tog fram bekväma stolar och filtar till altanen åt oss, och hör och häpna. När han var tvungen att åka iväg en sväng för att hämta sin dotter lämnade han dörren öppen. ”I fall ni behöver låna toaletten och vill ni ha mer kaffe är det bara att sätta på.”  Vilken ängel.

Hur som helst. Nu är Tasse hemma igen hos husse och matte och jag är helt omtumlad över en främmande mans engagemang och vänlighet. Tänk om vi hade fler Vladimirs när vi var ute och fångade kissar!

Jag spinner högt och nöjt och jag ska skicka något fint till Vladimir som tack!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

30 reaktioner till “Tasse är inne! Wikkis hedersmedalj till Vladimir!”

 1. Tassarna upp för såna ridderliga hjälpare. Instämmer till fullo att det borde finnas fler Vladimirs på jorden. Skönt att Tasse är hemma igen.

  Basco

 2. Tassarna upp för Vladimir. Vi skulle behöva fler sådana godhjärtade hjältar!
  Tänk så skönt för Tasse att få komma hem igen. För att inte tala om hur glada Tasses matte och husse är nu!
  Det är trevligt med solskenshistorier!

  =^.^=

  Nosbuff

 3. Här ställer vi oss alla fyra i givakt och gör svanshonnör för Vladimir! Stor hederstass till honom! Man blir så glad när man läser om en så fin människa att man får tårar på nosen.
  *nosbuffar*

 4. Såna här historier vill man höra måååånga av. All heder åt Vladimir och åt Wikki och ”kontaktpersonen på Stockholms Katthem” (jag vet vem det var). Medalj åt er alla!

 5. Matte berättar att Vladimir har varit hela dagens hjälte för alla som var på våran Skördemarknad/Hittekattens Dag! Och det ska han vara – vår stora IDOL!! Tasses husse och matte kom också och var alldeles tårögda av lycka. Husse är förlåten för att han glömde bort sig en sekund och nu är det barnspärrar på alla fönster 🙂

  1. Mycket klokt att spärra fönster – och kanske det t o m blir så att Vladimir blir glad att få veta detta om hur uppskattad hans insats är! NosPuss Wikki

   1. Vi glömde betona vikten av din blogg i det här sammanhanget, Wikki! Det här har verligen varit ett viktigt jam som gjorde att Tasse fick hjälp att komma hem igen. *tasshonnör* för dig och Nova som ser till att det händer stora saker i hittekattsvärlden. (Och Tasses familj har varit på ’letande tass’ hela tiden och lappat, ropat, annonserat från första stund.)

    Tasses familj kommer säkert att se till att Vladimir förstår att hela ’hittekattsvängen’ hyllar honom idag för hans fanKATTISKA och osjälviska insats!

    *morrhårs- och svansdarr* av glädje

    1. Mjau, jag gjorde bara min plikt som medkatt, det var bara en fanTASSttisk tur att google kopplade ihop oss och att sms-trafiken fungerade. Ibland känns det som att någon särskild håller en Tass över oss! NosPuss Wikki

  1. Mjau denne kattkämpe förtjänar verkligen ett tryggt hem med egna människor och jag hoppas han ska trivas med att vara inne igen! NosPuss Wikki

 6. Vi kan bara injama i allt gott som sägs om Vladimir; Svanshonnör och nospussar i massor till en sån hedersknyffel!!! Det behövs fler som han!

 7. Vad jag blev glad när jag läste om Tasse.!

  Jag har loggat in på Katthemmet varje dag för att se om Tasse har hittats. Jag har haft ett gott öga till honom. Om jag inte redan haft en katt skulle jag gärna velat ha honom. Han ser så go ut. I dag var han bortplockad och där fanns inget besked. Jag blev så rädd att han inte fanns i livet längre. Men så googlade jag och hittade honom här. Vilken glädje när en katt kommer tillrätta. Vilken fantastisk människa Vladimir är!

  1. Mjau, Tasse har fått ett fint hem och nu hoppas vi att han kan pensionera sig från äventyren! NosPuss Wikki

 8. tror att jag är kär i Vladimir <3 Så himla kul att läsa detta. Ger en hopp om människan 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *