Kom med bra idéer: Mattes konst behöver ett syfte!

Nu har matte varit kreativ igen med sina vackra små origamipapper! Skapelsen som hon började på strax innan vi var till Landet (Se bild HÄR.) har nu blivit klar:

En regnbågsfärgad krans med fyra sköna fjärilar! Fint, eller hur?

Och alla fjärilarna har lite olika form:

Men hur ska jag nu tassa med denna skapelse så att det blir något kattnyttigt av den? Matte säger att jag får ”spekulera fritt” med den, vad hon nu menar. Jag tror inte att det betyder att ha den som klösleksak dock. Har ni några bra förslag, kära bloggvänner?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Kom med bra idéer: Mattes konst behöver ett syfte!”

 1. Hej!
  Jag har tyvärr ingen idé men jag ville säga: WOW så duktig din matte är, helt fantastiskt fint. Jag har själv provat enkel origami och det är ju jättesvårt.
  Hoppas ni kommer på något bra att göra med hennes fina alster.
  Kram Catta

 2. knivig fråga det där – för det kliar verkligen i tassarna på oss att få leka med fjärilarna… lillie skulle nog helst vilja ha en för att hänga på ytterdörren – tänk så välkomna gäster måste känna sig med en regnbågskrans på dörren! (Att hon vill ha den på UTSIDAN av dörren tycker vi är liiiite tjaddigt! För då har vi ju inte en chans att leka lite försiktigt med fjärilarna…) Hon säger att den skulle vara väldigt fin i fönstret också, men att hon inte litar på oss för fem öre. (hrmpf)
  nosgos å skapargottisar

  1. Mjau, matte säger att sakerna är inte HELT tass-säkrade… Och jag fick inte ligga på dem heller? Jag som trodde ALLT här i hemmet tillhörde oss katter! TassKram Wikki

 3. Vad fint din matte viker papper!
  Borde ju absolut gå att sälja på nätet eller annat sätt. Skulle vara vacker som dörrkrans och fjärilarna i sig själva skulle gå att ha som gardinprydnad.
  Kul att din matte virkar också. Här hemma är vi helt fast i det. Adam är värdens bästa knäkatt medans matte virkar vi kan hålla på i timmar:)
  Har länkar till flera kattmönster. Om din matte är intresserad kan du jama det på vår blogg så skickar vi över.

  1. Mjau, jag är bäst på att kontrollera garnnystan! De kan rullas ut och ihop ganska många gånger innan de är färdigtestade!
   Kattmönsterlänkar är alltid spännande, man kanske skulle kunna göra en länklista till dem…. NosPuss Wikki

 4. Vi tror att din matte skulle kunna sälja de där sakerna hur lätt som helst! Kanske på någon kattutställning, marknad eller dylikt? Och så kan matte sitta där och vika nya saker, så att folk ser hur hon gör… det tror jag skulle dra mycket folk!

  Tass från Imma, abbemissa.

  1. Mjau, det var en bra idé! Nästa utställning ska matte få ta med sig vikpapperen! *svansdans* NosPuss Wikki

  1. Hoppsan, missad kommentar! Vi avvaktar lite – matte ska göra fler saker och så gör vi ett samlat säljprojekt längre fram.
   Tack för att du alltid är så hjälpsam och omtänksam! *spinner* NosPuss Wikki

 5. Fina ♥…
  Kanske skulle sätta en liten ”tass” på fjärilen & sälja till förmån för katter som gått över regnbågsbron?
  Njae,jag vet inte föresten men urfina är dé 🙂
  /Nospuss Wikki & Kram till matte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *