Ledsen Tanja

Mjau, jag och Nova hade tassat in för kvällen, och vilat inne ett bra tag, när Stora husse hörde Tanja krafsa på altandörren och släppte in henne. Först åt hon lite, sedan började hon tvätta sig, men efter en stund lät det som om hon mådde illa… Hon hulkade och spottade konstigt. Stora matte kom rusande och kollade upp Tanja och blev väldigt förbryllad. Tanja var liksom slemmig över ryggen med något och det luktade fränt och helkonstigt. En blandning av kräk och bajs ungefär. ”Tömda analsäckar” trodde Stora matte. Så hon tappade i lite vatten i badkaret och tog en svamp och tvättade bort det ur Tanjas päls lugnt och stilla. Tanja är tränad att sitta stilla i badvattnet sedan hon var liten, så hon blev lugnt både svampad och duschad noga tills allt illaluktande var borta. Så blev hon mjukt frotterad med ett badlakan och hon spann ljudligt. Det var bara det att Stora matte upptäckte blodfläckar på badlakanet!

Nu åkte Tanja upp på köksbordet ihop med Desivon och bomullsbollar. Hon klagade lite medans matte höll i henne och Stora matte tvättade rivsår, djupa och långa, som var snett över ryggen. Vi vet inte riktigt om alla sår är hittade, det känns lite oroligt. Troligen kommer det att gå åt en antibiotikakur så det inte ska bli infektioner… Nova och jag har tröstbuffat Tanja, hon är ju vår kompis och vi bråkar aldrig med varandra.

Nu ligger Tanja i Stora mattes famn och får tröstkli bakom öronen, det bästa hon vet. Hon ska få hålla sig inne ett tag nu, tror vi. Över natten i alla fall. Stackars kompis – hon försvarade säkert oss mot nåt läskigt?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Ledsen Tanja”

 1. Det finns många faror som lurar där ute för en liten katt. Att ta för vana att hålla sin katt inne åtminstone nattetid tror jag är bra. De vänjer sig snart vid det. Hoppas Tanjas sår snart läker. Tur att Stora Matte såg dem så snart.

  1. Mjau, vi är alltid inne allihop på natten. Och Tanja kröp nära Stora matte och sov gott i alla fall. Hon ska nog få medicin för säkerhets skull, Stora matte ska rådslå med sin veterinär lite om det behövs Metacam som lindrar smärtan i såren i början. NosPuss Wikki

 2. Stackars duktiga Tanja som säkert har försvarat er! Hoppas hon är alldeles kry imorgon så att Stora Matte och Matte kan åka iväg på ett visst evenemang som vi hört rykten om.

  *healing-spinn* för Tanja

  1. Mjau, det landar åt att vi stannar hemma och tar Tass om Tanja! Hon har ont och gråter och vill ha Stora matte hos sig hela tiden! Vi får åka på det där eventet en annan gång! NosPuss Wikki

 3. Men liten då*tröstbuffar* Hoppas det läker väl och snabbt. Känner igen en kudde med mynta där under tassen. Jag brukar krama min också:)

  1. Mjau, det är en mycket älskad och tröstande kudde och det finns fortfarande lite myntakraft i den! NosPuss Wikki

  1. Mjau, vi undrar så vad som gett Tanja så konstiga riv på ryggen… En rovfågel? En annan katt? Så idag vaktar vi Landet från undersidan av syrenhäcken, skuggigt och skyddat! NosPuss Wikki

 4. Usch, usch, usch! Läkestyreketankar till dig lilla Tanja!! Vad är det för typ som varit dum mot lilla Tanja *morrrrr*. tassakram och spiiiin, spinnnnn

  1. Mjau, hon är en krigare som hennes mamma Semlan var… Och sköldpadda – så hon är snart i farten igen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *