Jag är sur på dig Lars Mortimer! Fräs!


Vet ni vem Lars Mortimer är? Han tecknar den kända och populära serien om älgen Hälge, som finns i många olika dags- och veckotidningar.

Den här veckan har han en seriestrip i Hemmets Veckotidning som dock INTE är rolig! INTE!!! För oss som jobbar med att rädda kattungar så här års är den bara fadd och smaklös!

Jag vet en person som läste den och brast i gråt och snyftade ”Det ÄR INTE KUL!”
Se själva:

Det är inte kul…

Lars Mortimer, i nästa strip vill jag se Edvin ta kattungarna till ett katthem och dessutom behålla en som sällskap till sin fru! Kan Mutts stödja katthem så kan DU!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Jag är sur på dig Lars Mortimer! Fräs!”

 1. Vi är helt mållösa! Har alltid gillat Helge och hans tecknare men detta förstår vi inte. Det är ju inte alls roligt. Usch.

  1. Mjau jag ska allt jama till Hälges tecknare och be honom om ett lyckligt slut på nästa strip! NosPuss Wikki

   1. Matte säger att hon ska nosa upp den ansvariga utgivaren och fråga om denne vill ha en stämning på sig för stämpling till brott enligt Djurskyddslagen. Vem vet vilken eller vilka mindre begripande som ser stripen som en god idé.

 2. Det där var riktigt osmakligt jamar vi ihop med matte!! Usch och fy så fel tänkt av Lars Mortimer. Han borde vara riktigt röd om nosen nu tycker vi.

  Tacka vet vi Mutts som värnar om både katters och hundars rätt att ha ett gott liv och som ofta, ofta propagerar för att man ska stödja sitt lokala djurhem. Vi prenumererar på den dagliga lilla stripen via mail. Härlig läsning!!

  *nosgos*

 3. Hur kan de ens få publicera något sånt i tidningarna? Fattar de inte vilka signaler de skickar ut till världens alla idioter. Och detta förklarar ju hur dan Lars Mortimer är som person, en hemsk människa.

  1. Mjau, jag vill nog inte döma Lars Mortimer som en dålig människa bara för att jag inte ser på vissa inslag i hans humor som många andra… Jag tycker det finns många grymma serier att slå ned på i så fall som är värre. Men för mig som kattpersonlighet blev det ju osmakligt när man vet den tragiska verkligheten. Det är sorgligt att den ska ta ifrån oss tillfället att le åt det morbida i humorn… Det är ute i den andra, verkliga världen som de riktigt hemska människorna finns, de som faktiskt slänger kattungar i soporna eller från bilen rätt ut i naturen/på vägen. Tyvärr. Och när man varit med om att rädda sådana missar några gånger är det som om leendet fryser. *sniff*
   TassKram Wikki

 4. Jo, det var mitt hjärta som näst intill brast när jag läste serien. Sidan revs ut och kastades. När man vet att folk kastar ut katter/kattungar från bilar, så kan man inte tycka att detta är speciellt kul.

  1. Mjau, jag hoppas få en respons som innebär bättre humor – kattvänlig sådan! NosPuss Wikki

 5. Har ringt ansvarig utgivare Pia Ljungqvist på tidningen idag ang. detta hon tycker att det är beklagligt! De korrekturläser inte hans material???????? Jag har även ring Lars och frågat om han tycker att det är rolig humor. Ja, det kan man väl diskturera säger han???? Jag bad honom OCH tidningen att göra en fortsättning som slutar med att katterna tas till ett katthem, då paret inser att deras lösning var idiotisk. Men det går inte pga. pressläggningstiden Jag bad tidningen att göra ett repotage om alla kattöden, kastade kattungar m.m. som vi katthem får ta hand om! Får hoppas att det händer något snart! Jag har också kontaktat bla.Djurskyddet Sverige, Djurhemsföreningen. Imorgon kommer jag jobba vidare med detta! Det pågår mycket skrivelser, mail m.m runt i landet ang. detta! Sprid vidare!!!!

  1. Mjau, då var det inte bara JAG som överreagerade?! Synd att ”Pressläggningstiden” är så överskuggande! De flesta tidningar KAN lösa sådant om de VILL… NosPuss Wikki

   1. asså jag de här är de sämsta jag har hört en liten jävla serie som värdens bästa serie tecknare har gjort. Fy fan vad töntigt att skapa en blogg i onödan och skriva skit om lars motimer herregud jag går och hänger mig jag älskar katter öh jag har en katt som heter Rasmus .sorry men jag skrattar åt de här för de är för kul att titta på överdrivningar.XD

    1. Då har du antagligen missuppfattat hela min blogg, som varken är överdriven eller töntig, utan skapad för dem som ÄLSKAR katter. Hela vägen. Gör man det är inte den här Lars Mortimerstrippen kul. Alls.
     NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *