Sång för katter som är på väg – till Bob…

Ibland – fast människorna i hittekattshjälparnas skara egentligen vill rädda ALLA katter – så måste man släppa taget om somliga katter och låta dem slippa ett lidande som inte kan botas. Att alla friska katter har en självklar rätt att få leva – No Kill-pricipens första paragraf – men det betyder samtidigt att det finns ett ansvar för att se när det är omöjligt att fortsätta leva… Och hjälpa dessa katter som nått gränsen för det på humanast möjliga sätt!

Hur ont det än gör i våra hjärtan och hur svårt det än kan vara att inse att det finns en skiljelinje för vad som är försvarbart livsuppehållande, vill vi kanske ändå ibland försöka… Men man måste se varje katt, skadad, sjuk eller av olika skäl döende, som en individ, vars livsmöjligheter måste vägas med yttersta förtänksamhet och känslighet. Många gånger signalerar katten själv tydligt att det är tid att lämna livet – och då måste vi öppna famnen och låta dem lämna oss för att gå till SkaparKatten!

Betänk då att denna sista tjänst du gör din katt är ett befriande och en kärleksgärning, hur svårt det än är.

Super cute kawaii angel cat gif with wings.Jag är en pälsig Ängel
vid KattLuckan
till himlen
men jag är inte rädd
Jag är din lilla katt
på väg till andra sidan Bron nu
där är jag inte rädd
Jag är en liten själ
i SkaparKattens Tass
och jag är inte rädd

Fastän jag går
kommer jag också
att vara kvar hos Dig
Jag är lugn och beredd
För Din kärlek bär mig
Din trygghet omfamnar mig
och Din värme är med mig
Jag är inte rädd

Jag är en pälsig Ängel
Jag är älskad och sedd
Håll min tass
Kyss min nos
Lägg tårar i min päls
Viska mitt namn
igen och igen

Jag är inte rädd

Se mina vingar
lyftas nu

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Sång för katter som är på väg – till Bob…”

 1. Så sant! Säkert så svårt för många. Här kommer vår favorit tikt igen. NosPuss Sven och Signe

  THE RAINBOW BRIDGE

  There is a bridge connecting Heaven and Earth. It is called the Rainbow Bridge because of its many colors. Just this side of the Rainbow Bridge there is a land of meadows, hills and valleys with lush green grass.

  When a beloved pet dies, the pet goes to this place. There is always food and water and warm spring weather. The old and frail animals are young again. Those who are maimed are made whole again. They play all day with each other.

  There is only one thing missing. They are not with their special person who loved them on Earth. So, each day they run and play until the day comes when one suddenly stops playing and looks up! The nose twitches! The ears are up! The eyes are staring! And this one suddenly runs from the group.

  You have been seen, and when you and your special friend meet, you take him or her in your arms and embrace. Your face is kissed again and again and again, and you look once more into the eyes of your trusting pet.

  Then you cross the Rainbow Bridge together, never again to be separated.

  1. ”Never again…” Så sant jamat! *sniff*
   Men jag hoppas det dröjer länge tills dess!
   TassKram Wikki

 2. Du får oss alltid att gråta, du skriver så berörande. Att släppa taget är svårt men när det är dags måste man ju, den sista ”gåvan” till sin älskade vän Nosbuff

 3. Tårarna rinner när vi läser det du skrivit.
  För ett tag sedan gick vår mamma över regnbågsbron till
  skaparkatten. Så därför känns det lite extra.
  Det är svårt att mista någon man älskar.
  Men nu får ju Bob träffa vår mamma Babsan.
  Vad kul dom ska ha tillsammans!
  Tack för att du är en så klok katt Wikki!
  SvansKramar

  1. Alla människor har ett ansvar för att ge sina katter goda liv – och goda slut, så som är möjligt! Det är en tröst att veta att SkaparKatten möter! NosPuss Wikki

 4. Imorse var Bob ute och tog den promenad som blev hans sista. När jag åkte från honom, så insåg jag hur han krypt in i hjärtats minsta vrår och där förblir han för alltid. Han var tjurig, rasande go gammal herre, som hade sådan charm…….Veterinären som Bob var till en del på slutet fick budet om Bob och han sa det bästa han kunde ha sagt: Jag önskade att jag hade haft fel. Nu springer Bob på ängarna och slänger sig raklång i gräset, lägger upp magen och Skaparkatten går fram buffar på magen, slickar lite: Säger: Du är hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *