Vill du hjälpa Prosit att bli frisk?

Lilla Göteborgskatten Prosit mår inte bra – vill du hjälpa honom?

I januari kom Prosits mamma, frusen, mager och högdräktig, och fann en vänlig själ som öppnade sin dörr och sin famn för henne. Den 26 januari födde hon sina 5 kattungar. Alla artade sig bra, kattmamman åt upp sig i hullet och bebisarna blev fina och stora. Allt var frid och fröjd, det började med tiden sedan dra ihop sig för de små att hitta egna familjer.

Strax innan 10 veckors ålder började den ena katten bli snuvig. På några dagar blev han febrig och helt okontaktbar. Det blev akut resa till veterinär för uppvätskning och han fick antibiotika. Det tog någon dag och han blev frisk och kry igen, men fortsatte såklart med sin antibiotikakur. Några dagar senare insjuknade nästa kattunge och därpå en tredje. De var nu 12 veckor. Men efter behandling och tillfrisknande har tre av dem flyttat hemifrån.

Men lill-killen med den första förkylningen (Som då fick namnet Prosit men nu hunnit bli 16 veckor.) är kvar hemma och har börjat låta igen när han andas genom näsan, och igår nös han igen. Veterinären ville ta prover och lämnade ett kostnadsförslag på 1500 kr, det skulle troligen bli mer.

Nu kom nödropet till Snuffefonden, för matte har en mager sjukpension som redan gått åt till alla kattungarnas vård hittills! Vi puffade över ett fondbidrag till Prosit och igår var han till veterinären, han har sövts och kollats i de svullna andningsvägarna. Prov har gått till SVA för klamydiga, herpes och mycoplasma. Han har fått kortison, och så ska han gå på antibiotika i 10 dagar (Bimoxyl), men mycket starkare dos än första gången. Och räkningen slutar på mer än det dubbla än prisförslaget tyvärr…


Vill du hjälpa oss hjälpa Prosit så sätt in en slant på Snuffefonden, märk inbetalning med P+”ditt namn”, så vi vet vem vi ska tacka! Och håll tassarna att Prosits medicin fungerar!!! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

19 reaktioner till “Vill du hjälpa Prosit att bli frisk?”

 1. Men stackars lilla Prosit!

  Klart han får en liten slant från vårt Dentabitskonto, tjänstehjonet har inte hunnit slarva av med bankdosan än….

 2. Stackars lille Prosit! Pengarna kan snabbt ”rinna iväg” hos vettisen. Vilken snäll människa han har som tog hand om mamma katt och ungarna. Vi sätter in en slant till Prosit snarast! Kurr och burr.

 3. Åh Wikki, vi gör en insättning ikväll! Heja matte som har tagit an sig de små katterna!

  NosPuss Sven och Signe

   1. Så nu borde en slant vara på väg. Vi blir så rörda av alla som hjälper till, som ringar på vatten. Helt underbart.

    Wikki du gör skillnad! Hoppas Prosit blir bra.

    NosPuss Sven och Signe

    1. Mjau tack! Vi hoppas precis som ni att Prosit ska piggna till och bli helt bra! NosPuss Wikki

 4. prosit ska väl få en slant,sätter in 100kr.
  våran matte har oxå mager sjukpension,på bara 6.700kr/månad,men en liten slant kan avvaras för prosit.
  /tass från pip och murre med matte.

  1. Tack snälla Pip & Murre! Mjau, det är ju så snällt av er att dela med er! Jag tänker att den som har liten lön men ändå ger, det är ibland de största gåvorna… NosPuss Wikki

  1. Nej då det försvann inte. Bara min dator som inte varit påslagen en stund – man måste ju sova middag! TassKram Wikki

  1. Tack snälla vänner! Jag tror det kommer att kännas fint för Prosit att få den här hjälpen! NosPuss Wikki

 5. Vad otroligt snälla människor det finns.
  Prosit kommer springandes och gapar lydigt varje gång det är dags för medicin.
  Jag hoppas verkligen att han blir bra utav detta. Men vi väntar nervöst vid telefonen
  för vad provresultaten ska visa.
  Hälsningar Prosits matte. Fast det var väl inte direkt meningen att han skulle stanna:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *