Vilket är det märkligaste svenska kattnamn du träffat på?

Jag och mattarna läste i helgen i ett gammalt nummer av tidningen Land om trätoffelmakaren Michael Rynning som övertog ett toffelmakeri, och en vacker dag tassade en övergiven svartvit kattunge in och gjorde sig till kung över stället. Han är numera en stor stilig svartvit kille med vitt skjortbröst och vitt kring nosen och tassarna. Han bär också det ståtliga och förunderliga namnet Filmjölkstass!

Så vi började jama om speciella kattnamn. Stora matte var en gång kattägd av den slanka lagårdskatten Kicki Kickilutt Äppelskrutt! Vi känner också till ZummiGummi som finns i ett jourhem för Örebro Katthem.

Vilket är det märkligaste kattnamnet du känner till?

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Vilket är det märkligaste svenska kattnamn du träffat på?”

 1. Hm, mattes allra första Norska skogkatt hette Pulcherimas Caramba av Agria omdöpt till Pukherim Caramb i försäkringspapperna! Så döpte matte en unge till Penny Pök (hon förekommer i boken). Mattes valps katter heter Volvo och Scania, när de flyttade till Marcus jobbade han på Scania men drömde om jobb på Volvo. Numer jobbar han sen ett antal år på Volvo. Matte säjer att hon hört fler underliga kattnamn men just nu är de som bortblåsta ur skallen

  1. Fniss, det var roliga namn! Apropå bilanknutna namn så vet vi en kattunge från katthemmet som fick namnet Mitsubishi, för det var under huven på en sådan som hon hittades! NosPuss Wikki

 2. När husse var liten var det en katt som flyttade hem till husse, då grannen som bara bodde sporadiskt i sitt hus var där för lite.
  Den stackars katten hette, hör och jama… Sloskar!
  En underbar katt som blev 18 år gammal.

  1. Mjau, en kattbekant ringer just och berättar om sin barndoms katt Höderdultarn! Den var så mager och knotig, ”Som en träskulptur av Döderhultarn!” sa hennes morfar… och så blev det lite förvanskatpå barnspråk! *rullar runt*
   Du husse jag gissar att du gav vännen Sloskar många fina kärleksfulla smeknamn också?!!!
   TassKram Wikki

 3. Mjau, vår stora matte & husses första gemensamma katt hette ”Kissekattmanson” och var en liten parvel som de tog hand om och fick nappas upp från bara några veckors ålder efter att mammakatten hade försvunnit…
  Och min matte och hennes bror döpte en av deras barndoms kattungar till ”Kalle Anka”, för han hade nåt lite vajsing på bakbenen och gick lite konstigt 🙂

  1. Mjau det här med speciella kattnamn väcker verkligen minnen hos många! ♥ TassKram Wikki

 4. En av mina bästa vänner, Göran, fick en helg sällskap hem ifrån krogen…. Av en stor, tigrérad katthane!
  Han följde honom på hela promenaden hem, som jag skulle kunna tänka mig tar ungefär 20-30 minuter! När de väl kom fram till porten så hade Göran inte hjärta att stänga honom ute i kylan (och uppenbarligen så ville kissen VERKLIGEN med honom hem), så han fick följa med in. Kissen inspekterade lite sporadiskt lägenheten och lade sig förnöjt till rätta i sängen. Dagen efter blev han bjuden på köttbullar, medan Göran ringde till polisen för att fråga om någon anmält denna mysiga katt försvunnen. Det hade de inte. Vi satte även upp lappar i hela stan, men ingen verkade sakna denna underbara katt, så efter ett par månader gav vi upp letandet efter ägare och Göran bestämde sig för att behålla katten. Han fick då namnet: MacGyver. =)

  1. Mjau, jag hoppas att MacGyver bor kvar hos Göran och har det bra! Ibland väljer katter sina ägare på ett mycket påtagligt sätt! *kattleende*
   NosPuss Wikki

   1. Mcgyver gick tyvärr bort för ett par år sedan. Efter en tur på landet så blev han väldigt sjuk, och veterinären kunde inget göra. Förmodligen hade han fått i sig nånting giftigt. :/ Men han fick ett fint och bortskämt liv och han var djupt älskad och är otroligt saknad utav både sin husse och oss närstående.

 5. Våran mattes mamma har en katt som heter PysenTigernHåkanCliffÅke, fast han lyssnar bara när man säger Pysen 🙂

 6. lillie kände en som hade en katt som hette Mor Annas Smörgåsgurka (Allmänt kallad Kryddan)… Korkat namn! Allt bara för att katt nr 1 hette Felix….

  1. Mjau – allt har en orsak, antar jag! Festlig namnföljd, måste jag jama! *fniss* NosPuss Wikki

 7. Mattes förra katt hette ingenting när matte tog hand om henne så matte döpte henne till Mulla. Som sen utvecklades till Mullakastrulla. Undrar vad Mulla tyckte om det…
  Matte ångrar sig att jag inte fick något namn. Hon kallade mig gumman, för jag var inte så kavat när jag kom till henne så hon ville locka på mig lite lugnt. När hon två veckor senare kom på: Attans, jag har glömt att ge henne ett namn, var det försent. För jag kom som ett skott när hon sa gumman. Så nu heter jag Gumman. Det blir lite varianter på det mellan varven, som t.ex Ummagumma. Det lär nog komma fler…

  Vilka superroliga namn här ovan!

  1. Det är väl helt OK att heta Gumman! Det är ju faktiskt mjukt och varmt och tryggt på nåt sätt! ♥ TassKram Wikki

 8. Min minsting misse heter Hümudd (Hymudd) och härstammar från att hans ”uppfödares” syster gillade Björne-visan ”Skyll inte på Hugo”, men hon var så liten så hon sjöng ”Syll itte på Hümudd”… Hümudds syster heter Vitte-vatte… okänd anledning 😉

  Grannens katter her Rutger, Barney, Ghetto och Jesus…

  Annars är Lill-fisen, Snoppan orginella namn 😉

  1. Åh jag är imponerad, vilka fina namn! Jag måste säga att jag undrade så vad Hümudd var för språk – nu fick jag förklaringen! ♥ NosPuss Wikki

 9. Hej!

  Min underbara lilla Maine Coon-hane heter Morfar. Han är hårig, snäll och lugn som en Morfar ska vara. Han får dock oftast höra andra namn som Moffamoffmoff eller Moffi. 🙂

  1. Men vilket underbart namnm! Blir alldeles varm i hjärtat när jag hör det! Så klart måste en katt som heter Morfar vara något alldeles extra… Massor av klappar från oss till Morfar! NosPuss Wikki

 10. en av mina katter heter Britt-Erik 🙂 han fick det namnet innan jag sett om det var en hona eller hane och sonen skojade och sa att det är nog en Britt-Erik då

  1. Å det var ett underbart fiffigt namn! Vilken klok son och charmigt att behålla det unika namnet! <3 NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *