Det skulle jag också göra…

Om något hände min älskade matte, skulle jag också försöka hitta det bästa som kan hjälpa henne… Du skulle säkert göra detsamma för dina människor! *blink*
httpv://youtu.be/6UY-HKyolKk
Efter hur orolig matte (Och husse) varit hela natten, på grund av elden hos vår granne, så vill jag förklara hur mycket jag och Nova älskar dem båda! När allt hände, så var det bara oss som de hade i fokus ”Få ut katterna! Det brinner!” – när många andra människor skulle irra planlöst omkring… Lyckligtvis behövde vi aldrig springa ut!

Vi hade också turen att vad det än var som brann begränsades till uteplatsen så att det inte spred sig. Men det var inte några som grillade klantigt eller en kvarglömd gryta på spisen utan vad som brann är ett mysterium. Eftersom ingen av dem som bor i den lägenheten gick att få fatt i trots att polisen bultade på dörrar och fönster så är man ju orolig om det är något konstigt som kan hända igen…

Men vad som än sker: Jag skulle alltid göra vad jag kunde för att rädda matte och Nova detsamma för husse! Så det så!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Det skulle jag också göra…”

  1. Tack, vännen! Matte kunde inte somna förrän det började regna i natt… NosPuss Wikki

 1. Men nu blev vi skärrade här. Tur att det gick bra med eldsvådan, vi är jätterädda för eld, och matte med! Matte säger att vi ska ”skärpa våra rutiner”. Vet inte vad det betyder, men hon började med att gå runt och kolla alla brandvarnare. Snörvel, filmen var ju bara för söt, mattes tårar rann i början men sedan slutade det med ett leende! Kramar från alla oss till er/Fjutten

  1. Mjau, just idag känns det som en bra sak att det regnar – inget väder för pyromaner så att säga… Vi är glada att det inte blev värre men det tar nog ett tag att komma in i vanliga lugnet! Chocken släpper väl så småningom. Och det luktar otäck brandlukt ute på vår balkong, suck! NosPuss Wikki

 2. Usch, det där är ju alla kattägares mardröm. Man vet ju inte heller hur skärrade vi katter blir om det börjar brinna och en rädd katt är svår att ta plus att vi kan hitta många svåra ställen att gömma oss på. Matte gillar inte heller när jag ligger inne och hon är iväg, då dubbel och trippelkollar hon allt innan hon åker. Tur att det slutade lyckligt hos er iallafall.

  1. Mjau, det är alltid en oro och ett ansvar att vara kattägare/kattägd, men det är fullt av glädjeämnen också! NosPuss Wikki

 3. Elden är min värsta mardröm! Ett tag vågade jag inte ens låsa ytterdörren 🙁 för jag tänkte att kissarna skulle ha en möjlighet att hoppa upp på handtaget om det började brinna och på så vis ta sig ut.
  Här står det transporter lagrade på varandra och håv i närheten och handdukar, allt som jag kan tänkas behöva för att fånga in missarna och få ut dem i trygghet.
  Åh… hjärtat knyter sig i kramp och jag är livrädd för elden :´( hemska tanke!
  Bra att man garderar sig så mycket man kan.
  Nosbuff

  1. Mjau, man ska ha en PLAN OM IFALL!!! och man ska gärna ha övat den också! Matte blev drillad redan som liten av sina föräldrar: ”Händer det något farligt och brandvarnaren börjar pipa så tar du ditt täcke och mammakatt Semlan och springer ut och sätter dig i bilen!”, och när hon var större så var det praktisk övning med brandsläckare etc. Vi har också jamat om hur vi ska göra – dvs inte springa och gömma oss – men man vet ju aldrig hur det går om man blir skrämd eller skadad… Så vi hoppas att vi aldrig mer behöver uppleva nåt så här läskigt! TassKram Wikki

 4. Hu så hemskt!! Hoppas att matte och husse kan sova lugnt snart igen! Har de kommit på vad det var som hände?
  nosgos å tröstegottisar
  Maurice & Kajsa

  1. Svårt att veta vad som skett – polisen fick tydligen inte klarhet heller. Grannen eldade något vårdslöst kanske, vi vet inte, och det känns oroligt. Suck! NosPuss Wikki

 5. Usch vad läskigt. Skönt att det gick bra. Vi måste se över våra rutiner här hemma, brandvarnare och släckare har vi men bör nog flytta transporburen närmare..Nosbuff

  1. Mjau, det finns mycket bra man kan göra och en utrymningsövning är inte fel! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *