Hittekattsbandet och Simon hjälper fler!


Simon från Göteborgs katthjälp har bett om ett bidrag från Hittekattsbandet och det har jag beviljat nu! Så här jamar Simon:
Jag gick hemlös i ett bostadsområde utanför Göteborg under en längre tid, satt på folks altaner och uteplatser och tiggde mat men de flesta gav inte vare sig mat eller husrum utan jagade iväg mig. Även då många av dem som gjorde så hade egna katter så brydde ingen sig om att se efter hur det egentligen stod till med mig: ”Har han någon ägare, var kommer han ifrån, hur mår han, är han hungrig, fryser han?” Ingen verkade ha tänkt på mig som någon som behövde hjälp och omsorg utan såg bara ett problem. T.o.m katterna i området gav sig på mig och ville jaga bort mig – det kändes så hopplöst! Men en liten ideell förening i Göteborg fick reda på att jag inte bara var hemlös utan nu även skadad – ett öga hade fått sig en rejäl smäll i ett bråk med ett av kvarterets ägda katter och då kände en boende i området att det fick vara nog. ”Simon skulle bort. På något sätt kändes det som bort till vilket pris som helst, inte bort för att få det bra utan bort för gott.” Ingen ska behöva uppleva den känslan att vara totalt ensam så den lilla föreningen Göteborgs Katthjälp ryckte in. Jag fångades in snabbt som attan och togs direkt till en veterinär. Där konstaterades det att mitt öga kanske inte skulle gå att rädda, men för säkerhets skull skickades remiss till en annan veterinär för att få klarhet i det hela. Jag blev dock kastrerad, idmärkt, vaccinerad och undersökt denna dag på djurkliniken och även blodprov togs då allmänstillståndet var så dåligt. Blodprovet såg tack och lov bra ut och efter några dagar konvalescent så piggande jag faktiskt till. En ännu godare nyhet var att efter ytterligare undersökning av mitt öga så visade sig chansen stor att det inte behövs tas bort utan att ögondroppar och ögonsalva ska få i ordning på det. Just nu bor jag hos en snäll jourhemsfamilj som Göteborgs Katthjälp ordnat och får nu värme, omsorg, kärlek och på så sätt hoppas jag att min sargade själ ska få tillbaka förtroendet till människor! Äntligen är det någon som ser mig och ger mig en chans till att få det kattliv som jag och varje katt är värd. Ingen ska som jag behöva bli  utslängd och utestängd!

Göteborgs Katthjälp som har betalat alla mina veterinärskostnader och mediciner hoppas att kanske kan få ett litet bidrag från Hittekattsbandet och att på så sätt kunna fortsätta hjälpa andra katter som finns där ute och som också behöver få bli sedda.

Bästa vårhälsningar från Simon och Göteborgs Katthjälp.

Och det förstår ni ju att en sådan vädjande berättelse från en som verkligen varit där ute, det måste man bara ge bidrag till! Varsågod, Simon!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Hittekattsbandet och Simon hjälper fler!”

  1. Jag vill veta om Göteborgs Katthjälp samarbetar med staten (polisen och länsstyrelsen) vad gäller legaliserat stulna katter från privatpersoner. Jag skänker endast pengar till de kattstall som tar emot hemlösa och oönskade katter. Jag skänker INTE pengar till de som tar katter från privatpersoner utan deras godkännande.

    1. Jag vet inte vad du menar med legaliserat stulna katter? Det är därför något som jag inte kan svara på!
      All information du behöver tror jag finns på deras hemsida, för är det några som kämpar mot länsstyrelsernas katthantering, så är det Göteborgs Katthjälp!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *