De klarade sig inte…


Den ruskiga storbranden i flerfamiljsfastigheten i Edsbyn i natt/morse gick oerhört snabbt – så snabbt att människorna själva nästan inte hann ut, än mindre hann rädda sina älskade katter och hundar!!!

Kaj Embretsen berättar för TV hur han väckte sin sambo, sedan försökte varna grannen och så rädda sina katter: ”Jag fick tag i storkatten Sotis och skulle stoppa i en väska men han slet sig…” – röken blev alltmer ogenomtränglig och Kaj fick fly för livet. Kvar i elden blev Sotis och många andra katter…

SkaparKatten, jag vet att du tröstar dem alla och utplånar smärtan, när katterna kommer över Bron! Men det är ändå så svårt att förstå varför det sker… Spinn för oss som gråter för dessa katter idag, och gör det även av medkänsla för de människor som mist allt utom livet, spinn! ♥

Några enkla råd för kattägare att tänka på kring brandsäkerhet finns HÄR.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “De klarade sig inte…”

 1. Åhh fy va otäckt! Det värsta man kan tänka sig hände just där 🙁
  Önskar verkligen att det aldrig hände en endaste katt! *ryser*
  Tack Skaparkatten för att du tar hand om dem och hjälper dem.

  Nosgos och Tröst

 2. Åh nej, de klarade sig alltså inte. Vi hörde på radion hur en kvinna berättade att hon hörde katter skrika. Det var hemskt att höra henne berätta men tänk hur det då var för de som var där. Katterna var säkert i full panik, då är det inte lätt att varken få tag i dem eller få i dem i transportbur. Vi ber en bön och knäpper tassar och händer för både katt och människa idag.

  1. Alla rapporter hittills är inte särskilt uppmuntrande – det brann snabbt och med otroligt mycket rök. Stackars inblandade! TassKram Wikki

  1. Hjälper inte stort när det redan fanns alarm men branden spred sig så exploxivt och brandkåren tog 30 min innan de började släcka… *suck* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *