Vissa dagar startar trögt

Min TassTrampade PälsDator sa ”Du måste Nu Verkligen ta dej i nackskinnet och UppGradera din Explorer” och då förstod jag att det var hög sätta klorna i problemet… Jag tryckte på knappen ”UppDatera till Klös 9.0” och väntade  ivrigt. Då frågade installationen om jag hade 32bitars eller 64bitars system? Jag svarade omedeljamt att det var ”Katt Special 4Tassars + Svans”. ”Okänt system” suckade programmet, ”Försök igen!”… Jag letade i menyerna och hittade funktionen ”Jama på hjälp!” – det kopplade mig till en automatisk SupportKatt som skickade in en FunktionsTestKisse i systemet. Allt låste sig, jag fick en svart skärm i en halvtimme och hade bara att dra ur kontakten och starta om igen…

Det var nu jag väckte matte genom att hoppa upp i sängen och trampa runt henne en stund och pipa oroligt. Hon öppnade det ena ögat och sa ”Du HAR mat!” och somnade om igen. Jag tog till väckningmetod nr 2: Att peta ned saker från nattduksbordet. Poff, hennes glasögon. Duns, hennes bok. Krasch, en ask halstabletter. Jag hade just lagt tassarna på nya mobiltelefonen när matte satte sig upp och stönade ”Nu räcker det, vad VILL du???!”

Jag vägledde med höjd svansberedskap (Yrvaken matte är ganska snubblig så man får se upp och bevaka sin egen säkerhet ifråga om fallrisk!) oss i samlad tropp till klöstornet där jag har min dator. Matte tittade på den och sa ”Men Wikki, den är avstängd, du kan ju slå på den själv??!” Jag vickade snabbt på touchen med tassen och hon såg felmeddelandet. Matte rynkade pannan och tänkte en stund. En bra stund, om jag får tillägga det. Jag hann nästan somna själv!

Matte tryckte igen på på knappen ”UppDatera till Klös 9.0” och blängde på mig. ”Varför använde du inte rullisten? Scrollar man ner här så står ju alla instruktioner?!!!”… Hon knappade snabbt några kommandon och det blinkade till på skärmen: ”Autokattisk Installation av Explorer Klös 9.0” i form av en rad tassavtryck som gick runt runt runt så jag nästan blev yr. Men äntligen på väg mot UppGradering alltså!

Älskade matte! Hon fick en Stor NosBuff och jag spann förtjust och tacksamt för henne! Men givetvis tolkade hon det fel och muttrade ”Ja ja ditt glupska matvrak, jag SKA öppna en påse blötmat!” och gick mot köket. NåJam, det var ju inte helt negativt resultat av morgonens anstränngningar!!! Nu ska jag ägna dagen åt att försöka återskapa alla inställningar och sådant som plötsligt försvunnit i cyberrymden!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Vissa dagar startar trögt”

  1. Puhjam, skönt att det löste sig till slut. Strul med datorer är ju jamarjobbigt.
    Hoppas att du snart får ordning på alla inställningar och sånt.

    1. Mjau, allt blev bra till sist, men det tog en stund. Har ställt in autouppdateringer av det mesta nu så man slipper bekymra sig! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *