April april: Jag blir satt på diet!

Matte har just krossat min värld. Eller tagit makten över matskålen, som hon säger. För att jag är för tjock! Och så påstår hon att det är för min egen skull?!! Jag, en mysigt mullig katta i blomman av mitt liv?!?? Ska behöva – ursäkta det fula ord som följer – BANTA! Nova sitter i katttornet och fnissar att det är så det går när Matte insett att det inte bara är päls som gör mig ”fluffig”…

Det här monstret har just beställts från Kattlagret och ska kontrollera min diet:

 • Plast
 • Timer säkrar automatisk öppning på inställd tid
 • För fyra måltider på max 500 ml, individuellt programmerbara
 • 96 timmars timer
 • Även passande för våtfoder
 • Enkel att rengöra
 • Version med LCD Display:
  • Extra ”hylla” som kan användas som vattenskål eller för att husa ice-pak’s ( medföljer ej )
  • Med mat-signal ( 6 sekunders röstinspelning )

Vilket svek!!!? Bilden ovan gör mig inte rättvisa! Bara för att fluffet hänger ner där jag ligger i husses knä bevisar ingenting!!! Jag proTASSterar!  Stöd mig i kampen mot Trixie TX4 Foderautomat! Jag vägrar!!!! Här är min proTASSt-lista, skriv under den du också!!! (Jama med i en kommentar så lägger jag in det här!!)

VI SOM JAMAR NEJ TILL BANTAR-MATSKÅL!
Wikki & Nova
Tanja
Sambo & Roxy
Dui & Deco
Puma
Imma Philemon och Sagge
Sussie
Frank, Linnsen och Lurrvar
Bröderna Bus (Pejst och Jansson)
Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

35 reaktioner till “April april: Jag blir satt på diet!”

 1. VI PROTESTERAR mot bantning av lagom katt!!
  wikki – kanske du kan äta lite av Novas mat mellan öppettiderna…
  och du – vi kan skicka några, eller kanske många, dentisar till dig om du vill..
  Dumheter 2-beningar kan hitta på!
  Tröst buff

 2. Vi jamar naturligtvis NEJ!!!
  Tänk att du också ska råka ut för eländet med lightmat ”suck” Vi ser ju alla att du är perfekt för din päls.Nosbuff

 3. Klart du inte ska banta. Det är ju faktiskt så att det är 1:a april så jag tror att matte bara luras. Du är ju som sagt bara fluffig i pälsen 🙂

 4. Vad är det jag ser och hör ”stora ögon” kallar din Matte dig för tjock när du bara är stiligt fluffig. Visst finns det tjocka katter men du är långt ifrån dem, kolla bara på Katthemmet kompis’s Kopian och vår vet har en katt som kallas Mini men är bred som en klotbälta, de är tjocka men inte du. Jag protesterar!!

 5. Philemon, Sagge och jag tassar givetvis ner våra tassavtryck på protasstlistan. Tyvärr får jag inte med mig husisarna på kampanjen, för de jamar att de ÄLSKAR sin dietmat och inte kan begripa att du inte också vill ha sådan… *suckar*

  Att man skall behöva jama samma sak om och om igen: en katt är inte tjock så länge den ryms i sin päls!

  Tass från Imma, abbemissa.

 6. Määäh, vilka knasiga idéer din matte får. Bantningsskål – upprörande!!

 7. Vi proTASSterar ikapp med dej, framförallt Pejst! Du har ju bara samma vackra kroppsbyggnad som han, med en synnerligen kraftig benstomme som bara råkat placera sej lite annorlunda, så där mitt på in under!

  Pälsen sitter ju som gjuten på dej, det är mer än vad man säga om människorna som lägger sej på sängen och huffar och puffar och drar in magen allt vad de kan för att kunna skyla sej innan de går ut!

  1. Mjau, visst är det konstigt? När runda fina människor är det bästa som finns?!! TassKram Wikki

 8. Alla som har nån form av språksinne hör ju genast att orden BANTA och KATT inte hör ihop. Sluta genast med terrorn mot oss katter! Ninja

 9. Min ”mamma” säger att jag är för smal och försöker istället få mig att äta mera, men jag vägrar!
  Dock är min kompis Astrid tydligen för fet men där är det inget snack om dieter. Världen är allt konstig.

  // Keso

  1. Mjau, fri kattgodis åt alla och äta efter naturens behov, vore inte det bäst?!! *spinner* TassKram Wikki

 10. Ajaj! Jag är själv nöjd med min kropp om jag får säga det själv, men för att min låtsas bror väger lite för mycket måste jag oxå äta diet mat. Ingen har frågat vad jag tycker, så det är väl bäst att hålla god min. Jag tycker nog att matte oxå borde banta. Protestera mera!

 11. Självklart protassterar vi! *stampar*

  Men vi har satt matte, också en som du jamade så fint ”mysigt mullig katta i blomman av sitt liv”, på diet också, nu får det vara slut med mjukmagen!

 12. Hej Wikki.
  Inte behöver du banta. När du vårklipper dig från fluffet kommer en slank kisse att synas. Vilken bra ide att visa protestlistan för matte. Jag skriver på. Fri mat till katter är en rättighet!
  Sussie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *