Kattliv – alldeles för gulligt?

Stora matte prenumererar på tidningen Kattliv och jag stoppar nosen i den då och då, när jag är hos henne.

Visst är det en bra tidning och den innehåller mycket vackra kattfoton och massor av information. Men ibland känns den för snäll, för luftigt söt och för lättsmält glassig!

Vi som jobbar i hittekattsvängen hittar en väldigt annorlunda kattverklighet, som också skulle behöva synas mer av – det skulle behöva finnas en kattstory från den mörka sidan I VARJE NR av en tidning som Kattliv, en direkt-ur-det-tuffa-livet-katthemskattsskildring som hjälper oss att höja tassen för de katter som behöver få bli sedda och få sin historia berättad… Visst, det finns en gratis annonssida där många katthem får ha med en liten radannons, men det säger egentligen inte mycket… Om det blev ett katthem uppvisat lite då och då, och något sagt till hittekattens värn i VARJE NR så kom vi kanske ytterligare en bit på vägen till att höja kattens status!

I senaste Kattliv hittar jag bara sötnosighet… Visst, det är en sida reportage om hittekatterna Bianca och Prinz som faktiskt är framgångsrika utställningskatter – mycket bra! Och jadå, förra numret innehöll temareportage om Göteborgs katthjälps TNR, om Battersea, Miss Mjau och Omsorgskatten, det var även en bild på ögonskadade Luna från Backa, men den var söt – det fanns faktiskt inte en enda bild på en enda verkligt eländig stackars vanvårdskatt i sitt sämsta skick, det som faktiskt folk borde få se! …och som det samtidigt är så dystert att man ska behöva lyfta fram… *djup sorgsen suck*

Visst kommer jag att fortsätta läsa Kattliv – men hoppas faktiskt att tidningen vågar vässa klorna lite mer i framtiden!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Kattliv – alldeles för gulligt?”

 1. Den tidningen är fankattiskt bra! Vi prenumererar på den. Gillade att det var Ragdollspecial i detta nummer med.. Beskrivningen ”en lugn och tyst ras” stämmer dock inte in på mig 😉 En riktig marskatt som säger vad jag tycker!

  1. Mjaau – jag håller med om att det är en bra tidning – men den kunde bli ännu bättre! NosPuss Wikki

   1. Helt sant.. det är mycket puttenuttigt över den…och väldigt inriktad på raskatter. Men samtidigt har den bra fakta om skötsel och kattens beteende.

    1. Mjau, det är korrekta fakta och det är ju bra! Men jag har lite svårt för det rosa liksom! TassKram Wikki

 2. Åhh finis, vi känner exakt likadant! Hoppas verkligen det blir en förändring! De borde absolut ta upp katthjälpare och katthem i VARJE nummer, för det är viktigt att upplysa om och jama mer om.. Att göra en tidning som fokuserar på mestadels annat kan ge en skev bild av allvaret.. Kanske vi kan starta en kampanj? 😉 Nosbuffar och Gos

  1. Mjau, vi får väl höja tassen och jama till?! Önska kan man ju! Och jag gör det ju på ett artigt sätt! För jag sågar inte Kattliv – tidningen gör mycket bra ifrån sig med fakta och information. Jag vill bara se mer av den mindre vackra verkligheten som också är katters realitet. Det är där det är så viktigt att göra skillnad! NosPuss Wikki

 3. Jag har precis börjat att prenumerera på den. Varför skriver ni inte till tidningen och begär att de ska berätta mer om olika katthem och hittekatternas situation? Tror inte att redaktionen är omöjlig. Det skulle ju kunna bli en hel serie med olika katthem t ex från norr till söder.

 4. Wikki vi håller med : ) Den är lite mesig. Vi läser den och får hem den men det är inte så spännande alltid. Tror att man inte riktigt vågar ta ställning vilket är tråkigt.

  Vi kommer fortsätta köpa den för det är bra att den finns! Matte skulle kunna jobba där kanske : )

  Hoppas allt är bar med er. Matte och lillmatte är fortfarande sjuka.

  NosPuss Sven och Signe

 5. Jag jamar instämmande. Sen är matte irriterad på att de har i de senaste 3 numrena stoppad med kattgodis/torrisar med bara ett tunt plastfodral runt allt, så hon har hittat en tidning med tuggmärken (dock till största delen hel) med sönderriven plast och sönderslitna godisförpackningar med uppätet innehåll när hon har kommit hem och hittat den på hallgolvet. De kan iallafall stoppa ner den i ett kuvert som kräver mer än en vass klo för att få upp. Matte har tagit kort på tidningarna men det har inte blivit av än att hon mailat dem.
  I övrigt gillar vi också tidningen, måste jag jama.
  *nosbuffar*

  1. Mjau – det kan ju vara så att kisse dessutom INTE ALLS får äta den maten som kommer i provpåsen (Av sjukdomsskäl) så det kan ju bli riktigt tokigt! Det vore väl bättre att skicka med en kupong och man kan hämat provpåsen om man vill ha den hos en djurmatsbutik i grannskapet?!
   Eh, jag minns hur fint det blev när Stora matte obetänksamt postade en kattmyntakudde till Sambos och Roxys matte med följd att deras post såg ut som konfetti när de kom hem…
   NosPuss Wikki

 6. Finns inga trycksaker som inte kunde bli bättre. Söta, oförargliga tidningar vänder sig till människor som vill se det söta i livet. Ostörda av realiteter. Kanske kan du Wikki få in lite mera av den verklighet vi andra känner till. Som att katter som bara sprungit vilse och inte hittar hem kan bli skjutna!

  1. Mjau burr, så är ju vår bistra verklighet – trots att det i Sverige finns massor av katthem som kan bevisa att alla katter kan få hem!? *suck* Där kunde information utanför det karamellsöta behövas! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *