Så vidrigt och vansinnigt – varning otäck bild!

Varför fick de stanna ytterligare en vecka i lidandet??!

Hur ont hade inte den här lilla kattungen av sina sjuka ögon?

Ur Skövde nyheter saxar jag det här hemska klippet, och kan inte bli annat än uppbragt över hur dumma människor ibland tillåts fortsätta vara dumma – även om det nu bara handlade om en vecka så var det en vecka för mycket!

17 vuxna katter och 5 kattungar utfodrades med en kost på makaroner eller havregrynsgröt! En kost som är totalt oduglig för katter som är köttätare… Dessutom levde de i en smutsig misär med två människor som inte hade förstånd att sköta dem. Mannen visste inte hur många katterna var och kvinnan lyfte en vuxen hankatt i svansen… Kattungarna hade ögoninfektioner och nös. Tre var så illa däran att de avlivades sedan.

Varför väntar man en vecka med att ta bort katterna från ett sådant här ställe? Hoppas de övriga katterna fått vård och nya hem! Hoppas katthemmet i Skövde kunnat rädda dem kanske?!! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Så vidrigt och vansinnigt – varning otäck bild!”

  1. Mjau, hade de tagit hand om den bums kanske det gått att bota ögat? Och haft en frisk och livsglad liten misse…. *suck* TassKram Wikki

  1. Mjau, man undrar vad det är med djurskyddsinspektörerna – ibland kan de massavliva 100 katter som inte är sjuka eller i akut fara, de är bara ”för många”. Sedan kan de lämna sjuka och plågade katter kvar i veckor och månader… Man tar sig för morrhåren! NosPuss Wikki

 1. Ja stackars katter. Det var Evas katthem som fick ta hand om de missar som kunde räddas. Detta var i september (tror jag). Av de 19 så är det fortfarande tre kvar på katthemmet, alla andra har fått nya hem. Om du vill se vilka fina kissar det var så är det de som har namn som börjar på ”G” och det står i texten ”polisomhändertagande. För några veckor sedan var hon på ytterligare ett tillslag där blev det 11 som fick komma till katthemmet, katterna som har namn på Å, hyfsad kondition men rädda Jobbigt riktigt jobbigt, när det kommer in så MÅNGA på en gång. Mycke som ska stämma då.

  1. Mjau, då vet vi att de fick bra liv, de som klarade sig – det värmer hjärtat! *svansdans*
   Och jag förstår att det var riktigt tufft för Skara-katthemmet att ta in så många på en gång! Det visar bra kvalitét i katthjälpsarbetet!
   NosPuss Wikki

 2. Morr, spott och fräs!!!!! Varför verkar det som om det inte finns en klar linje som ska följas av inspektörer: Lidande katter ska tas ifrån ’hemmet’ omgående!! Håller med den här ovan som undrade över hur det kommer sig att man kan avliva friska fina missar bara pga antal, medan man här inte ens kan hjälpa en uppenbart vanvårdad, sjuk och lidande katt utan ägaren ska få en tid på sig att ordna upp saker. Kan man inte fatta att någon som utfordrar oss katter med människoföda inte har förstått ett enda dugg?! Och om man, när det finns vittnen t o m, håller en katt i svansen då har man inte gjort sig förtjänt av att få ha oss.

  Gråter av vanmakt!

  1. Mjau, det är så konstigt – sedan kan djurinspektörer bråka med katthem om en sketen felskrivning i en journal i månader men samtidigt låta ett uppenbart vanvårdshem ha kvar katter i ett halvår… Snurrig värld helt enkelt! TassKram Wikki

  1. Mjau, det är obegripligt att sånt här kan hända i ett modernt samhälle! *suck* TassKram Wikki

  1. Mjau, det är obegripligt varför människor kan blunda för det uppenbara i sin egen närhet – så sjukt! Tur att katterna räddades ändå! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *