Crowdfunding – det är vad vi gör!

Har ni hört ordet förut? ”Crowdfunding”!? Jag hörde det inte förrän idag! Slår man upp ordet i Wikipedia (HÄR) så finns en gedigen historia kring ordets innebörd – d v s att många människor via internet ekonomiskt samlar in medel för att genomföra något, vilket alltså kan handla om företagsamhet, välgörenhet eller katastrofhjälp. Det finns hur många användningsområden som helst. Men kontentan är att många människor lockas att satsa ett litet belopp för att utveckla och genomföra en idé eller affär, och med många bäckar små och god PR uppnås detta mål.

FundedByMe är en svensk sajt som jobbar med detta. Så här långt har de fått in 1 040 971 kr i bidrag från 3273 personer för 252 projekt – med en hög genomförandeprocent. Det har renderat dem en utmärkelse som årets webbentreprenörer och pekar på att detta är en växande trend. Det fascinerande är att projekten kan handla om vad som helst, från att bekosta en kompis bröllop till att förbättra en skolutbildning. Ofta bygger det på en generostitet och gemenskap mer än en fråga om att skapa vinst.

Visst känner ni igen ordet nu? Fast vi kallar det ”Tasseri” här på min blogg, eller ”Insamling till katthjälp” på FB eller HitteKatteriFokus. Tänk vad moderna och fiffiga vi är som kommit på det utan att ens ha vetat om att det var crowdfunding vi gjorde!!! *svansdans*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Crowdfunding – det är vad vi gör!”

    1. Mjau, Daniel, som du ser jobbar vi också på den här kattbloggen med två egna stora crowdfunding-projekt: Tasseriet T8 och Hittekattsbandet! Det går riktigt bra, måste jag jama! Vi gör också vårt bästa, för vi tror att det kan förändra världen, kattvärlden alltså! ♥ *höjd tass* Visst är det härligt att jobba med något man tror på! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *