Ska dom riva vår balkong?!

Nu är matte, husse, Nova och jag förgrymmade! I tisdags kom ett brev i postlådan att alla balkonger i bostadsområdet, hus nr 1-25, skulle rensas på balkonglådor och annat upphängt, för hyresvärden skulle byta ut plankorna i dåliga balkongräcken – de är i trä där vi bor. Så även kattnät och andra saker som var fästade i räckena  måste plockas bort.

Arbetena skulle börja vecka 9 och pågå under de närmaste 3-4 veckorna. Med en skyklift skulle det hela utföras från balkongernas utsida. Det är bara det att vecka 9 är NU och det är minsann fräckt att komma med informationen utan något som helst varsel – dessutom ett par dagar för sent!

Vår balkong har finfina räckesbrädor, för de som var dåliga byttes ut när matte och husse flyttade in här för några år sedan – så det kändes ju ganska onödigt att vi ska behöva skruva ned hela vårt kattnät, som är en  rejäl anläggning i kraftigt hönsnät, grundligt förankrat med massor av fästen och skruvar och ståltråd i nätskarvarna, bara för att det hela eventuellt ska kunna inspekteras och konstateras att inget behövde göras?

Vi var så irriterade på detta att vi knappt kunde sova! Nova grät och jamade att hon ville ha sin balkong som den är!!!

Matte ringde igår till bovärden som inte visste något säkert – inte ett dugg om när arbetsfolket skulle komma till vårt hus eller om det verkligen kunde göras på något annat sätt… Hon lovade att kolla upp det och återkomma. Efter ett samtal idag med bovärden igen verkar det dock som att de tänker hoppa över vår balkong – när matte fick förklara vilket omständigt jobb det var att ta bort vårt kattnät (Och ingenstans att förvara det heller!) samt att balkongen var ok som den är – så lovade bovärden att se till att vår balkong stryks från renoveringslistan. Puh!!!

Tur att matte och husse är modiga och vågar sätta ned tassen när det är tokigheter på gång!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Ska dom riva vår balkong?!”

 1. Bra att man kunde tänka sig att inte krångla med er redan fixade balkong.

  Men efter egna erfarenheter av diverse företag o myndigheter i diverse ärenden vill jag starkt rekommendera er matte / husse att
  1. Kolla så att ni verkligen är strukna från renoveringslistan.
  2. Påminna byggföretaget när arbetarna kommer till ert hus.
  3. Sätta upp en STOR lapp / plakat på gallret (läsbart från skyliften)
  – annars kanske de kommer hem endera dagen och upptäcker att man har grejat med er balkong IALLAFALL… och att nätet är förstört eller borta…
  Och tänk om ni är ute på balkongen och det kommer massa byggjobbare… nej, usch!!!

  1. Mjau, nu blev det ju balkongfix i alla fall – men vi hade tur och de kunde verkligen sköta det syggt från utsidan. Vi har fått kanonfint på våran balkong nu och matte behövde bara lossa näten lite i nederkanten, sedan satte hon och Stora husse tillbaka alltihop i måndags, så nu har vi varit massor på våra hyllor och utkiksplatser och myst i solen! NosPuss Wikki

 2. Ni har då tur att matte och husse sa ifrån!
  Inte ska ni avstå från er balkong när det ändå inte behöver renoveras!
  Tassen upp för er matte och husse!

  =^.^=

  Nosbuff

 3. Åhh vilken himla tur att det gick att stoppa! Det hade kunnat bli riktigt jobbigt! Mamma jamar att hon känner igen det där med dålig info från hyresvärden. Här fusklagar de gärna dessutom och man måste allt vara liite händig (?) om man ska bo här.. *skakar på huvudet*. Nåjam, glad för er skull finis! Hoppas det inte blir massa oväsen när de fixar de andra balkongerna.. *håller tassarna hårt*. Nosbuffar och Gos

  1. Mjau, vi är ju lite nervösa om de måste bångla och ha sig på andra balkonger – vi får väl se! NosPuss Wikki

  1. Mjau, de här varmaste dagarna var vår balkongdörr öppen i flera timmar! Det är så härligt! NosPuss Wikki

 4. Så bra att er matte jamade till. Hoppas ni inte blir för oroliga av allt liv nu. Jag fick ju kisseriproblem när de höll på utan för våra fönster. Jama till matte att skaffa hem lite Feliway för att lugna er.

  Nosgos

  1. Mjau, det går nog bra – vi är rätt vana vid oväsen utifrån. Jag kollar nyfiket och bryr mig inte, och Nova har en trygg plats under sängendär hon kurar tills det läskiga försvunnit. Jag tröstar henne så klart! TassKram Wikki

 5. Vi fick stryka vår balkong när de hade rengöringsarbeten och måleri bland husen här. Vår balkong var fin och att ta ner nätet är en del jobb. Men kommunikationen funkade nog inte mellan ledning och de som gjorde jobbet. Jag hörde nämligen hur de svor när de kom till vår balkong och sa att ”här kan vi ju inte göra nåt”. Jag HADE pratat med mannen som var chef ju!

  Idag kom Hittekattsbanden förresten. Jättefina! 😀 Ska absolut beställa fler framöver. En fin present att ge bort är det också!

  1. Tack så innerligt för att vi fick veta att du gillade hittekattbandet! ♥ NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *