Inte plastpåsar!

Visst är det kul med prassliga påsar! Men kom ihåg att leka med plastpåsar får man BARA göra när någon människa finns i närheten!

Nog går det kanske att klösa sönder påsarna om man trasslar in sig i dem – men ibland kan de sno sig hårt och farligt runt hals och tassar, och det är INTE trevligt!

Kvävnings- och strypningsrisken är bara en av farorna. Att tugga i sig plastpåsebitar är en annan – de kan fastna i mag- och tarmkanalen och orsaka allvarliga stopp, sällan med särskilt billig räddningskostnad på djursjukhuset…

Om du har en katt som älskar plastpåsetuggande – särskilt de bruna hundbajspåsarna verkar många katter konstigt nog gilla!? – var noga med att hålla kassar och plastpåsar utom räckhåll! Avled kattens uppmärksamhet så fort en påse blir för spännande, och plocka bort den. För kisses egen skull!

En prasslig papperskasse med avklippta handtag är mycket säkrare kattleksak! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Inte plastpåsar!”

  1. Åhh va bra att du jamar om det finis! För det är såå lätt att hamna snett! Här håller vi oss till lådor och ibland papperspåsar men dem snor mamma riktigt ofta och använder själv.. Nosbuff

    1. Mjau, förut har jag jamat om hur farliga snören kan vara också! Min lillasyster Nova fastnade en gång jätteotäckt i en sådan där hänga-upp-leksak med rollig boll i ett gummisnoddssnöre som formligen knöt sig stenhårt runt tassen. När hon fick panik och drog för att komma loss så fastnade det bara ännu värre. Det hann bli läskigt fastän husse och matte var i närheten! NosPuss Wikki

  2. Slumpen kryper ofta in i kassar trots sin traumatiska start i livet i en kasse.Kör mest papperspåsar numera här. Jag har ett jätteproblem just nu vad gäller Slumpen 🙁 Har du tid kan du få kika i bloggen och ge mig råd. Jag är ganska förvirrad just nu. Sköt om er Kram Jam o Spinn

    1. Hej ledsen att jag läste detta först nu – har varit fullt upp! Men jag har lämnat lite tips och råd i din blogg! NosPuss Wikki

  3. Whiskeys pappa gjorde allt för att komma åt mammas anslagstavla så han kunde tugga på häftstift, såna med platt ”huvud”. Vi flyttade anslagstavlan flera gånger och till slut kunde han inte komma åt dom. Han borde ju ha gjort illa sig på nålen, men han tuggade som om det var tuggummi. :/

    1. Men vad det låter läskigt! Att han inte fick magpunktering på kuppen?! *ryser* Tänk vad katter kan! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *