Katthemmet Bill&Bull kastas ut med kort varsel!

Djurskyddets katthem Bill och Bull har med sanslöst kort varsel och utan direkt förvarning sagt upp från sina lokaler i f d Östanbo skola av hyresvärden som är kommunens tekniska avdelning. Detta beroende på att fastigheten ska säljas till annan aktör – utan hyresgäster! Att Bill och Bull byggt, renoverat, målat och donat under perioden som hyresgäst tas ingen hänsyn till, inte heller till muntligt löfte om 3 månaders uppsägning. Snarare låter det hotfullt att ”Eventuell kisslukt eller liknande blir hyresgästens ansvar att åtgärda”!

Alltsammans verkar riktigt illa skött, ja så illa så att när tidningen Hela Hälsingland kontaktade Bill och Bulls ordförande Lillemor Lööf, så fick hon en mindre chock – hon visste nämligen ingenting om kommunens planer! Tvärtom, berättar tidningen, ”Uppsägningen kommer mycket olägligt för djurskyddet. De har stora planer för verksamheten. Finansiering till en karantän för nya katter är klar genom Djurhemsföreningen och bygget står i startgroparna. Dessutom har ett tvåårsavtal tecknats med Arbetsförmedlingen på FAS 3-platser.” Ingen stor idé att börja arbetet med den karantän som behövs så väl – och vart ska katthemmet nu ta vägen med så kort uppsögningstid? Den sista mars ska de vara ute!

En sidokolumn i tidningen berättar också att hela fastigheten med hela fem hus säljs för endast 50 000 kr – låter inte bara det otroligt? De mer eller mindre ger bort dem till ett dotterbolag till ett investmentföretag! Undrar vad kommunens innevånare tycker om sådan hushållning? Är det ärlig upphandling på öppen marknad?!! Av kommentarer till artikeln i tidningen att döma så finns mycket kritik till kommunala husaffärer… Dags för omval av kommunpolitiker?

En namninsamling för katthemmet Bill och Bull finns HÄR. ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Katthemmet Bill&Bull kastas ut med kort varsel!”

 1. Tassat och nu Påskriven, givetvis!! Hugaligen fruktansvärt, oförskämt, okänslig av denna förskräckliga kommun.! Måste ha slått slint totalt i beslutsfattarna arma skallar! Förorenad luft i dem?! Så kaaaan man iiinte behandla Bill & Bull och alla fina kisar!

 2. Vi förstår att de är chockade men de har ett rivningskontrakt och där står det att uppsägningstiden är 1 månad. Man måste alltid läsa igenom NOGA innan man signerar ett kontrakt. Tycker det är litet underligt att man öht har stora planer för att utvidga när man sitter på ett rivningskontrakt. De planer man ska prioritera är väl att till en långsiktig lösning på lokalfrågan och utifrån det utveckla verksamheten.

  Att kommunen inte hört av sig och meddelat att man ska sälja är dåligt! De borde dessutom vara tacksamma att några tar tag i problemet med hemlösingar.

  1. Mjau, det känns som att det här är en infekterad historia som rymmer mer än det som framgår av tidningsartikeln, och det är ju lite oroande! Framför allt så vill man ju veta att katthemmet verkligen har ordning och reda i sin verksamhet och inte är fladdrigt på en höft!? Sedan kan ju kommunikationen ha funnits men mellan fel personer – det kan vara många kockar i soppan ibland! NosPuss Wikki

 3. Det är min kommun och jag blir så trött. Suck! Det finns många nyanser på regnbågen och alla färger kommer nog inte riktigt fram i en tidningsartikel. I striden hamnar dessvärre både kommunen, katthemmet och katterna i dålig dager. Att B&B behövs och att dom jobbar åt rätt håll är jag helt övertygad om men varför blir det så fel hela tiden? Att kommunen inte ställer upp med lokaler och ekonomi är väl inte direkt unikt i Sverige. Så ser det väl ut på många ställen. Varför är intresset för en fungerande verksamhet så låg när det uppenbarligen finns behov?

  1. Mjau, där har vi den ständiga kampen att höja katternas status i samhället, till att bli lika självklart respektfullt hanterade som hundar! Ingen katt ska behöva bli hemlös eller avlivad i onödan! TassKram Wikki

 4. JAg vet inte riktigt var katthemmet Bill och Bull ligger, men nog borde väl några i kommunen kunna gå samman och köpa fastigheten om det inte rör si om mer än 50 000, och sedan hyra ut det till katthemmet på vettiga villkor? Har man kontaktat media?

  1. Mjau, lokaltidningen skrev om detta – och av kommentarer till den artikeln att döma så finns det kritik både mot kommunens (tidigare affärer av skandalös art) men också kritik mot Bill&Bulls ledning som borde ha varit väl medvetna om både rivningskontraktet och att huset var ute på försäljning! Som alltid är det både pukor och basuner och pilar åt flera håll, svårt att veta vad man ska tro utan att vara insatt! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *