Var det grymhet eller vad berodde det på?

Två förbryllade katter sitter i sitt tillfälliga jourhem, och undrar vad som egentligen hände. De har fått landa i ett kök, fått hjälp att återfå värmen och tvätta kisset ur pälsen.

Vi är fler som undrar – varför ställer man av en kal kattbur i en iskall frostig natt utan minsta tygbit att sitta på eller en filt över som skydd? Varför lämnar man två fina, välmående och kelgoa kattpojkar till ett ovisst öde, utan att meddela någon? Katter som helt uppenbart varit älskade? Varför var de inte värda mer? Någon lämnade dem och lät dem sitta i timmar och frysa och våndas av rädsla och oro, det går inte att förstå?!

Katterna är inne nu, den röde sover lite, eller går omkring och ropar… Den grå sover, går på lådan och leker. Jourmatte har fått några nosbuffar rakt i ansiktet, och tar det som ett gott tecken och ett tack för att de blev hämtade. Vem ropar den röde på?

Men det är oacceptabelt att dumpa katter vid katthem! Hur fungerar den människa som i natt någon gång ställde buren med två katter utanför Örebro katthem? Det var under -15 grader ännu i morse när morgonpersonalen upptäckte katterna i den kala buren och kunde rädda dem in i värmen. Då satt de två kattpojkarna i sitt eget kiss som frusit runt tassarna! De hade inte ens haft nog utrymme att röra sig för att hålla värmen…

Ja, men är då inte katthemmens uppgift att ta emot katter?! Jo då – men inte på det här sättet! Katthem är inte några avstjälpningsstationer! Vad ska vi göra för att få stopp på sådant här???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

29 reaktioner till “Var det grymhet eller vad berodde det på?”

 1. ibland skäms man över att vara människa, hur kan någon göra på det viset, har tårar i ögonen när jag tänker på dessa fastfrusna katter.

  1. Han ropar nog efter sina tidigare människor… Och BM har nog Feliprodukter av alla sorter, inkl en intuitiv förmåga att få oroliga och rädda katter lugna. Hon är en mysmatte av rang och flitigt anlitad som ”första hamn” för akuta katter. NosPuss Wikki

 2. Usch och fy , jag förstår inte hur vissa ”är funtade”. Har du ingen bra kontakt hos er lokala tidning som kanske kan skriva om dem och lägga in en bild…. Tur det inte hände här i Norrbotten där vi har kring minus 34.
  /Rosmari och katten Lilly.

  1. Mjau, vi hoppas att kanske NA vill berätta en rad! Men sedan tänker man på andra missar som vi vet finns där ute i kölden och också behöver hjälp… Måtte det bli sommar snart igen! TassKram Wikki

 3. Det är rent ut sagt FÖR JÄVLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jag kan inte ta in det i hjärnan överhuvud taget… Hoppas att de små gosbollarna fick åtminstone någon lite värme av att de hade varandra.

  Stort tack till BM som har tagit in dom! ♥

  1. Mjau, de hade nog inte klarat sig hur lång tid som helst heller. Man undrar ju hur ägaren har tänkt! *morr*
   NosPuss Wikki

 4. Här gråter vi när vi läser om vilka hemska människor det finns och vi finner inga bra ord att jama. *torkar tårarna från nosen*
  Skönt att höra att missarna är väl omhändertagna nu!
  *nosbuffar*

 5. Bra räddat av er! Vilka fega människor som inte vågar stå för sitt beslut. Hoppa ni polisanmält dem. Måste finnas avtryck på buren.

  Viktigt att anmäla varje situation som denna. Då blir det ett hack i statistiken o större chans att satsningen med djurpolisen i Sthlm sprider sig till resten av landet.

  Hela landet borde ha en djurpolis i närheten!

  1. Mjau, en fritt agerande och kattlojal djurpolis! Polis som räddar liv, inte avlivar… Vilket borde finnas i alla större kommuner! NosPuss Wikki

 6. Vi kan inte förstå hur en del tvåbeningar kan vara så grymma. Min matte berättar att deras förening hämtade två katter från Djursjukhusets trappa för en månad sedan. Och det är inte första gången det händer… Matte kan göra en lång lista 🙁 Fy katten vad ilskna vi blir!

 7. USCH, man fattar inte hur folk är som gör på detta fruktansvärda ildåd mot djur överhuvud taget, ARRRRG
  FRUKTANSVÄRT!
  Gör man så mot sin människobarn tro??

  säger som ngn annan här
  man skäms över att vara människa.

  LEDSEN MAN blir

  1. Mjau, var istället stolt över att du är en ANNA SORTS människa – en GOD människa, som värdesätter oss katter! Och var stolt över det! NosPuss Wikki

 8. På något sätt så känns det ju som att, varje gång man slår upp och läser DN, så förvånas man inte längre över vad människor kan hitta på mot varandra och mot djur. För mig är det så jävla otroligt att man överhuvudtaget kan tänka tanken att göra något liknande. När jag skriver det här så ligger Strindberg på rygg bredvid tangentbordet högt kurrande och visar sin fluffiga mage. Hur kan man göra så mot ett så underbart tillgivet djur? Oavsett om dom är supersociala som Strindis eller skyggisar. Straffen är alldeles för veka och lindriga när det gäller brott mot djur. Blir så jävla upprörd rent ut sagt… Men samtidigt så verkar det ligga lite i vissa människors natur, oavsett vad det gäller, att det finns alltid nån annan som fixar vissa saker.

  //Strindbergs, Fridas & Siris husse

  1. Mjau vi lever i en tid när det inte finns proportioner… Människor smiter från sina ansvar och ingen bryr sig. Straffet för fildelning är högre än det för våldtäkt? Och liknande. Hur ska då en liten katt upphäva sitt jam om rätt till respekt och liv? Vi är lyckligt lottade, Strindberg och jag. Det är då vi får hjälpa andra… TassKram Wikki

 9. Hur kan man vara så dum att man sätter ut katter i den här kylan?
  Tur att dom kom in i värmen till slut.

  1. Mjau, nu hoppas vi att de ska komma till ro i ett nytt hem… De verkar deppiga. Fullt förståeligt! TassKram Wikki

 10. Usch, vad hemskt… Vi blir helt gråtfärdiga. Hoppas de får ett fint hem som aldrig, någonsin överger dem. Nosgos

  1. Mjau – det räcker ju för mig att sätta ut EN tass på balkongen och vända in igen idag – ingen kisse ska behöva vara ute i kölden en sådan här dag! NosPuss Wikki

 11. Jag blir både ledsen och morrarg!! Empati, det kan nog den som dumpade katterna inte stava till. Vi behöver verkligen en Djurpolis enligt engelsk eller amerikansk modell. Och domstolar som tar brott mot djur på allvar. För all del brott mot kvinnor och barn också. Ännu en grupp som anses vara mindre värda en några papper eller filer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *