Slätar du också ut sanden?

När matte städat vår kattlåda, så skakar hon den så att sanden blir alldeles slät och jämn. Stora matte använder spaden att släta ut sanden och så ritar hon ett litet hjärta. Hur gör din människa med sanden?

Och finns något härligare än att få vara först i en nyskurad toalåda fylld med bara splitter ny kattsand?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Slätar du också ut sanden?”

 1. Mja, nåt hjärta har vi då aldrig fått ritat i pottan (hmmm, vi kanske skulle börja kräva det!?), däremot gör vi ibland små hjärtan av våra kissklumpar och lämnar åt matte/husse!
  Nåjam, pottorna rensas i alla fall varje kväll, och blir utslätade med spaden, man kanske ska nöja sej med det?
  Nyskurad potta med ny och fin sand, det är grejor det, bara det är rätt sorts sand! Matte har busat, och har haft en annan sorts sand i ena pottan (det var nåt om ”lite billigare, och bekvämt hemkörd till dörren”), men se den enkla har inte vi gått på, alldeles oavsett vilket våningsplan hon ställer den på (hon försöker lura oss med att skifta plats på dom!) så nyttjar vi helst den andra pottan *fnissjam* så det skulle visst bli återgång till den vanliga i båda pottorna när den väl tar slut…

  Nåt som annars har varit dåligt med den här (usla!) vintern är våra byggen av ”annorlunda snölyktor”, förra våren fick matte plocka två bajspåsar fulla av det som gömts i snö, nu har vi bara kunnat bygga en varsin i det dåliga snötäcket som varit (*sniff* och nu har allt regnat bort)…

  1. Mjau, vi (Och husse och matte) drömmer om att få bo som ni med ett kattvänlig utegård… Tänk att få krafsa ute dagligen! *spinner*
   NosPuss Wikki

 2. Här skakas lådorna så det blir en slät och inbjudande öken! Matte är noga med lådorna, det gillas av oss! Så kör hon metoden med HUNDbajspåsar där hon stoppar det smutsiga, knyter påsarna och lägger i en liten sopbehållare med lock. Ingen lukt 🙂

  Det var våran lådrapport/Fjutten

  1. Mjau, vi lägger också i knytpåsar och vips så är det fräscht och luktfritt också. Kattlådan står på en stor gummimatta med nabbar så det mesta av sanden som fastnar i tassarna ramlar av där också. Skönt att ha snyggt kring lådan! NosPuss Wikki

  1. De tycker väl att det ser inbjudande och fint ut? Vi krafsar snabbt till sanden som VI vill ha den! NosPuss Wikki

 3. Jadå, jag får sanden utslätad med spaden varje gång jag varit på lådan. Fast lite extra vid kanterna som jag gärna kissar vid. Några hjärtan har jag aldrig fått, får vänta och se 😉

  Klockren beskrivning, det är underbart att inviga en renskurad låda med ny fräsch sand! Jag brukar sätta mig i lådan innan mamma knappt hunnit fylla på med sand 😉

  1. Mjau, för en människa så är det nog svårt att fatta hur gott det är med nystädad låda! Liksom på sommaren när vi kommer ut p Landet och jag får göra allt jag vill i Stora mattes trädgård – var jag vill också… Det är så skönt! NosPuss Wikki

    1. Mjau jo då – rätt sorts låda i rätt sorts väder, det fungerar så gott under svansen! *fniss* TassKram Wikki

  1. Mjau – men få saker slår nyputsad toalåda, eller hur?! (Jo nyöppnad gourmetburk kanske!) TassKram Wikki

 4. Här slätas också sanden ut med spaden och så står alltid Molly bakom och kollar och kastar sig i lådan när allt är klart. Spelar ingen roll om hon inte är så kissnödig en liten skvätt kan man alltid klämma för den goda sakens skull. Så är det varje dag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *